11:54 25.05.2021

Шмигаль та Керрі обговорили досягнення кліматичної нейтральності

2 хв читати
Шмигаль та Керрі обговорили досягнення кліматичної нейтральності

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль та Спеціальний посланник Президента США з питань клімату Джон Керрі обговорили енергетичну безпеку, а також співпрацю у сфері відновлюваної енергетики та зеленого переходу.

Відповідно до прес-релізу Кабінету Міністрів, глава уряду наголосив на важливості стратегічної співпраці України та США і висловив сподівання, що вона також охоплюватиме співпрацю в боротьбі зі зміною клімату.

Прем'єр-міністр зазначив, що Україна ставить перед собою масштабні цілі у сфері боротьби зі змінами клімату.

"Україна відповідально ставиться до оголошення своєї кліматичної цілі. У межах розроблення Другого національно визначеного внеску України до Паризької угоди відбуваються активні обговорення між міністерствами, бізнесом, громадськістю, адже ми прагнемо взяти таке зобов’язання, що буде амбітним, але водночас реалістичним і досяжним", - сказав глава уряду.

За словами прем'єр-міністра, досягнення кліматичної нейтральності потребує одночасних проектів в інфраструктурі, освіті, озелененні, управлінні відходами тощо. Він додав, що Україна готова спільно з США працювати над різними проектами, що стосуються змін клімату та розвитку "зеленої" економіки на основі нових технологій.

Крім того, Шмигаль та Керрі обговорили питання енергетичної безпеки. Глава уряду зазначив, що на тимчасово окупованих українських територіях вже закриті десятки вугільних шахт без дотримання екологічних процедур, що загрожує безпеці регіону.

Прем'єр-міністр наголосив, що на деяких об'єктах є ризик потрапляння забрудненої радіацією води до питних горизонтів, і через річкову систему - до Азовського моря.

"Для обстеження цієї ділянки необхідно направити експертів МАГАТЕ. Організація такої спостережної місії - це внесок у безпеку регіону. Адже на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей розташовувалось майже 1200 джерел іонізуючого випромінювання", - зазначив Шмигаль.

Глава уряду також зазначив, що на східних територіях України є простір для створення нової економіки, заснованої на кліматичній нейтральності.

"Ця територія багата сировиною, там є кваліфіковані кадри. Там може бути створений кластер сучасних виробництв. В уряді вже розробляють відповідну стратегію, ціллю якої є створення особливих стимулів для інвесторів", - наголосив прем'єр-міністр і додав, що участь США у цих проектах могла б стати прикладом для світу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден повідомив про виділення $7 млрд на сонячну енергетику

Україні потрібні альтернативні джерела енергії - Зеленська

Мінагрополітики: Усі контрольовані Україною землі будуть засіяні, про скорочення не йдеться

Франція продовжить пошук інструментів контролю українського зерна на ринку ЄС

"ДТЕК Мережі" у 2023 р. переробив 3,5 тис. тонн відходів

"Метінвест" має намір побудувати завод в італійському Пьомбіно як один із найбільш технологічних і екологічних - СЕО

"Інтерпайп" розраховує збільшити постачання до ЄС після початку роботи ринку за правилами Green Deal - топменеджер

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт про відкриття експорту біометану - депутат

Ощадбанк візьме участь у фінансуванні ВЕС 520 МВт на заході України - заступник голови

Xiaomi розпочне продаж свого першого електромобіля наприкінці березня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА