10:34 09.06.2021

Синхронізація з Європейською енергетичною системою відкриє нові перспективи для розвитку "зеленої енергетики" в Україні - Шмигаль

2 хв читати
Синхронізація з Європейською енергетичною системою відкриє нові перспективи для розвитку "зеленої енергетики" в Україні - Шмигаль

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль вважає, що синхронізація з Європейською енергетичною системою відкриє додаткові перспективи для розвитку "зеленої енергетики" в Україні.

"Україна прагне адаптувати найкращі політики Європейського Союзу і для цього в останні півтора року уряд активно впроваджує та розвиває ринок газу та електроенергії, а також посилено готується до синхронізації з ENTSO-E у 2023 році", - цитує Шмигаля прес-служба уряду.

Прем'єр наголосив, що Україна інтегрує підхід Всесвітнього економічного форуму System Value в економічне планування, зокрема, в рамках цього підходу важливими чинниками стануть підвищення енергоефективності, модернізація розподільних мереж і збільшення частки відновлюваних джерел енергії.

"Підхід System Value, розроблений ВЕФ, визначає комплекс рішень, що сприяють сталому розвитку економічної та енергетичних систем. Він дозволяє більш якісно та повно оцінити економічні, екологічні, соціальні та технологічні результати впровадження рішень у сфері енергетики.  Цей інструмент буде також застосовуватися для "зеленої" модернізації економіки, - зазначив глава уряду.

Шмигаль заявив, що Україна має одну з найбільш енергоємних економік у Європі, й заходи з енергоефективності сприятимуть декарбонізації економіки України, збільшенню інвестицій у технологічний сектор і створенню нових робочих місць.

За словами глави уряду, синхронізація з Європейською енергетичною системою ENTSO-E, яку заплановано на 2023 рік, відкриє для розвитку ВДЕ в Україні широкі перспективи, водночас підвищуючи стабільність української та європейської енергетичних систем.

Прем'єр-міністр висловив упевненість, що в наступному звіті Індексу енергетичного переходу ВЕФ Україна матиме вищі позиції завдяки активному розвитку smart grids, водневої економіки та систем накопичення енергії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні потрібні альтернативні джерела енергії - Зеленська

Мінагрополітики: Усі контрольовані Україною землі будуть засіяні, про скорочення не йдеться

Франція продовжить пошук інструментів контролю українського зерна на ринку ЄС

"ДТЕК Мережі" у 2023 р. переробив 3,5 тис. тонн відходів

"Метінвест" має намір побудувати завод в італійському Пьомбіно як один із найбільш технологічних і екологічних - СЕО

"Інтерпайп" розраховує збільшити постачання до ЄС після початку роботи ринку за правилами Green Deal - топменеджер

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт про відкриття експорту біометану - депутат

Ощадбанк візьме участь у фінансуванні ВЕС 520 МВт на заході України - заступник голови

Xiaomi розпочне продаж свого першого електромобіля наприкінці березня

ВЕС повністю вийшли на вільний ринок в обхід "ГарПок" - голова УВЕА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА