15:57 29.06.2021

Україна відкрита до співпраці з ЧБТР за чотирма пріоритетними напрямами - перший віце-прем'єр

2 хв читати
Україна відкрита до співпраці з ЧБТР за чотирма пріоритетними напрямами - перший віце-прем'єр

Україна відкрита для співпраці з Чорноморським банком торгівлі та розвитку (ЧБТР) за чотирма пріоритетними напрямами, такими як технологічне виробництво, безпека життя, енергетична безпека та декарбонізація, а також за регіональними проектами малого й середнього бізнесу, повідомив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економіки Олексій Любченко за підсумками щорічного 23-го засідання Ради керуючих ЧБТР.

"Україна має неабиякі можливості для розвитку бізнесу. Наразі ми сформували чотири перспективні групи галузей: технологічне виробництво, безпека життя, енергетична безпека і декарбонізація та реалізація регіональних проектів малого та середнього бізнесу. До останньої групи можна зарахувати розвиток бізнесу в сільському господарстві, харчову та легку промисловість", - цитує прес-служба Любченка в релізі на сайті міністерства.

"Саме ці види економічної діяльності стануть точками росту економіки нашої держави. Отже, сподіваюся на подальшу плідну співпрацю, вашу фінансову підтримку проектів та реформ в Україні", - додав перший віце-прем'єр, який узяв участь у засіданні, що відбулося 25 червня.

Як зазначило Мінекономіки, загалом ЧБТР затвердив 52 програми майже на EUR820 млн. Серед найбільших - позика "Метінвесту" на EUR62 млн на фінансування закупівель спецобладнання, позика "Укргазбанку" на суму EUR30 млн для сприяння фінансуванню "зеленої" енергетики, зокрема енергоефективності, відновлюваних джерел енергії та інших "зелених" проектів.

Як зазначив ЧБТР у релізі за підсумками засідання, портфель банку на кінець 2020 року перевищив EUR2 млрд, що на 12% більше порівняно з 2019 роком. "Банк зберігає свою прибутковість шістнадцятий рік поспіль із чистим прибутком розміром EUR14,2 млн", - зазначено в повідомленні на його сайті.

Чорноморський банк торгівлі та розвитку (ЧБТР) - міжнародна фінансова організація, заснована Албанією, Вірменією, Азербайджаном, Болгарією, Грузією, Грецією, Молдовою, Румунією, Росією, Туреччиною і Україною. Головний офіс ЧБТР розташований у м. Салоніки, Греція. ЧБТР підтримує економічний розвиток і регіональну співпрацю шляхом надання кредитів, кредитних ліній, акціонерного капіталу та гарантій для проектів і торговельного фінансування в державному та приватному секторах країн-учасниць.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні потрібні альтернативні джерела енергії - Зеленська

Мінагрополітики: Усі контрольовані Україною землі будуть засіяні, про скорочення не йдеться

Франція продовжить пошук інструментів контролю українського зерна на ринку ЄС

"ДТЕК Мережі" у 2023 р. переробив 3,5 тис. тонн відходів

"Метінвест" має намір побудувати завод в італійському Пьомбіно як один із найбільш технологічних і екологічних - СЕО

"Інтерпайп" розраховує збільшити постачання до ЄС після початку роботи ринку за правилами Green Deal - топменеджер

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт про відкриття експорту біометану - депутат

Ощадбанк візьме участь у фінансуванні ВЕС 520 МВт на заході України - заступник голови

Xiaomi розпочне продаж свого першого електромобіля наприкінці березня

ВЕС повністю вийшли на вільний ринок в обхід "ГарПок" - голова УВЕА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА