09:00 08.07.2021

Україна і Данія підписали договір про співпрацю в межах програми енергетичного партнерства країн

2 хв читати
Україна і Данія підписали договір про співпрацю в межах програми енергетичного партнерства країн

Україна та Данія підписали договір про співпрацю, що відкриває серед іншого можливості для компаній, що працюють із зеленою енергетикою, повідомила прес-служба Міністерства енергетики.

"Угода між Міністерством енергетики України та Міністерством закордонних справ Королівства Данія стане новим етапом поглиблення міжурядової співпраці, яка буде зосереджена на зміцненні середовища для стійких енергетичних рішень та технологій, заснованих на данському досвіді та технічній допомозі, а також відкритті можливостей для компаній, що працюють із зеленою енергетикою", - йдеться в повідомленні.

Як зазначає міністр енергетики України Герман Галущенко, "Данія є одним із європейських лідерів у здійсненні переходу до зеленої енергетики. Україна, в свою чергу, поділяє цілі Європейського зеленого курсу. Тому я бачу значний потенціал для поглиблення співпраці наших держав у розвитку відновлюваних джерел енергії та посиленні енергетичної безпеки".

У прес-службі Міненерго зазначили, що Україна докладає значних зусиль для реалізації проектів, спрямованих на зменшення традиційного споживання енергії, підвищення рівня енергоефективності та впровадження енергозберігаючих технологій. Розроблений Міненерго проект Національного плану дій з енергоефективності передбачає зменшення кінцевого споживання енергії більше ніж на 17% до 2030 року.

У свою чергу данське енергетичне агентство зробить свій внесок у вигляді консультацій, технічної допомоги та взаємного навчання фахівців українського енергетичного сектора.

"Енергетичне партнерство з Данією сприятиме покращенню умов для впровадження новітніх екологічно чистих енергетичних технологій та залучення інвестицій у стійку енергетику", - підсумував Галущенко.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Байден повідомив про виділення $7 млрд на сонячну енергетику

Україні потрібні альтернативні джерела енергії - Зеленська

Мінагрополітики: Усі контрольовані Україною землі будуть засіяні, про скорочення не йдеться

Франція продовжить пошук інструментів контролю українського зерна на ринку ЄС

"ДТЕК Мережі" у 2023 р. переробив 3,5 тис. тонн відходів

"Метінвест" має намір побудувати завод в італійському Пьомбіно як один із найбільш технологічних і екологічних - СЕО

"Інтерпайп" розраховує збільшити постачання до ЄС після початку роботи ринку за правилами Green Deal - топменеджер

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт про відкриття експорту біометану - депутат

Ощадбанк візьме участь у фінансуванні ВЕС 520 МВт на заході України - заступник голови

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА