16:00 21.07.2021

Франція чинить опір створенню другої СТВ у Європі - ЗМІ

2 хв читати
Франція чинить опір створенню другої СТВ у Європі - ЗМІ

Франція почала лобіювати питання пом'якшення або відтермінування впровадження другої системи торгівлі викидами (СТВ) в Євросоюзі для секторів опалення будівель і транспорту, плани зі створення якої були включені до кліматичного пакета Єврокомісії Fir For 55.

Про це пише агентство Bloomberg із посиланням на джерела в дипкорпусі ЄС, повідомляє Green Deal

Зазначається, що створення другої СТВ є найсуперечливішим елементом пакета законопроектів Єврокомісії (ЄК) для скорочення викидів СО2 на 55% до 2030 року, представленого минулого тижня.

Згідно з Bloomberg, низка інших країн, включаючи Нідерланди та Угорщину, також стурбовані соціальними наслідками такого заходу.

Як повідомлялося, ЄК пропонує створити другу СТВ з включенням до неї транспортного сектору та сектору опалення будівель, яка функціонуватиме паралельно з системою EU ETS.

Раніше Паскаль Канфан, голова комітету Європарламенту з питань екології, охорони здоров'я та продовольчої безпеки, назвав плани зі створення такої СТВ "суїцидом" та "великою політичною помилкою", яка може спровокувати рух "жовтих жилетів", як це було у Франції.

"Не робіть цього в Європі! Не давайте лівим і правим популістам аргумент говорити, що ми (влада ЄС - ІФ) частково забезпечуватимемо фінансування Плану відновлення ЄС за рахунок підвищення рахунків за електроенергію та цін на паливо для громадян. Це політичний і кліматичний суїцид", - заявив він, виступаючи у Європарламенті.

Віце-президент ЄК Франс Тіммерманс під час прес-конференції у Брюсселі 14 липня висловив упевненість, що багато депутатів Європарламенту та низка країн-членів критикуватимуть план дій ЄК Fit For 55. "Я впевнений, що частині Європарламенту та країн-членів не сподобаються елементи нашої пропозиції. Але, якщо вам не подобаються якісь елементи пакета, ми можемо обговорити це. Але ви не можете оскаржити ціль. Якщо вам не подобається пропозиція, приходьте з альтернативою, ми обговоримо і знайдемо спільне рішення", - заявив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні потрібні альтернативні джерела енергії - Зеленська

Мінагрополітики: Усі контрольовані Україною землі будуть засіяні, про скорочення не йдеться

"ДТЕК Мережі" у 2023 р. переробив 3,5 тис. тонн відходів

"Метінвест" має намір побудувати завод в італійському Пьомбіно як один із найбільш технологічних і екологічних - СЕО

"Інтерпайп" розраховує збільшити постачання до ЄС після початку роботи ринку за правилами Green Deal - топменеджер

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт про відкриття експорту біометану - депутат

Ощадбанк візьме участь у фінансуванні ВЕС 520 МВт на заході України - заступник голови

Xiaomi розпочне продаж свого першого електромобіля наприкінці березня

ВЕС повністю вийшли на вільний ринок в обхід "ГарПок" - голова УВЕА

Механізм CBAM на жорсткі викиди вуглецю в ЄС може зруйнувати низку меткомпаній України через її неготовність в умовах війни - експерти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА