11:50 27.07.2021

McDonald's в Україні відправляє на переробку майже 200 тонн відходів за місяць

2 хв читати
McDonald's в Україні відправляє на переробку майже 200 тонн відходів за місяць

McDonald's в Україні відправляє на переробку майже 200 тонн відходів за місяць, повідомили "Інтерфакс-Україна" в прес-службі компанії.

"За червень, коли до програми сортування підключені 85 ресторанів зі 101 у 22 містах України, на переробку відправлено 169,6 тонн паперових відходів різних видів, 15 тонн пластику, майже тонну тетрапаку і 10 тонн харчових відходів", - повідомила керівник відділу комунікацій McDonald's в Україні Олеся Муджирі.

Тестову програму сортування запущено З вересня 2020 року. Загалом із вересня 2020-го до червня 2021 року було перероблено 1,4 тис. тонн паперових відходів, 102 тонни пластикових, 14 тонн тетрапаку і 50 тонн харчових відходів.

За словами Муджирі, сортувальні станції розроблені спеціально для "МакДональдз Україна", для п'яти фракцій, це більше, ніж в інших країнах. Сортувальні станції збирають пластик, папір, стаканчики, рідину тощо.

Щоб знайти "ідеальну формулу" сортування, було протестовано понад 20 прототипів станцій. Компанія вже витратила 10 млн грн на запуск проекту, встановлення сортувальних станцій та навчання співробітників. Зокрема, майже 10 тис. співробітників пройшли спеціальне навчання з роботи з відходами і тепер допомагають відвідувачам правильно сортувати в залах.

Нині компанія має понад 30 партнерів у всій Україні, що займаються логістикою, збором, перевезенням, досортуванням і переробкою відходів.

Партнерами у столичному регіоні з логістики та досортування, зокрема, є "Обухіввторресурси". За словами представника "Обухіввторресурсів", більше ніж 95% привезених із McDonald's відходів ідуть на подальшу переробку, тоді як глибина переробки непідготовлених відходів, які підприємство приймає у населення на іншій базі, лише 20%.

Відсортовані паперові склянки далі везуть на Зміївську паперову фабрику, після переробки з отриманого паперу на іншому підприємстві виготовляють для McDonald's паперові пакети для доставки на винос.

Відсортовані картон і папір ідуть іншим партнерам. На Житомирському картонному комбінаті з них роблять гофро-короби, в SEM ECOPACK (Запоріжжя) - підставки для напоїв тощо.

Налагоджена переробка і пластику, і поліетилену, і харчових відходів. Знайдено рішення навіть для кавової гущі - її додають у паливні брикети, які виробляють на "Обухіввторресурсах".

"McDonald's мінімізує використання пластику, ми плануємо повністю відмовитися від його використання до 2025 року", - повідомила Муджирі.

Перший заклад McDonald's в Україні було відкрито 24 травня 1997 року Києві. Наразі мережа McDonald's в Україні налічує 101 ресторан у 22 містах.

Розвитком мережі займається ПІІ "МакДональдз Юкрейн Лтд.". Згідно з даними Єдиного держреєстру юросіб та фізосіб-підприємців, учасником ПІІ є MCD Europe Limited (100%, Лондон, Велика Британія). Статутний капітал ПІІ "МакДональдз Юкрейн Лтд." на лютий-2021 становив 901,801 млн грн.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні потрібні альтернативні джерела енергії - Зеленська

Мінагрополітики: Усі контрольовані Україною землі будуть засіяні, про скорочення не йдеться

Франція продовжить пошук інструментів контролю українського зерна на ринку ЄС

"Метінвест" має намір побудувати завод в італійському Пьомбіно як один із найбільш технологічних і екологічних - СЕО

"Інтерпайп" розраховує збільшити постачання до ЄС після початку роботи ринку за правилами Green Deal - топменеджер

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт про відкриття експорту біометану - депутат

Ощадбанк візьме участь у фінансуванні ВЕС 520 МВт на заході України - заступник голови

Xiaomi розпочне продаж свого першого електромобіля наприкінці березня

ВЕС повністю вийшли на вільний ринок в обхід "ГарПок" - голова УВЕА

Механізм CBAM на жорсткі викиди вуглецю в ЄС може зруйнувати низку меткомпаній України через її неготовність в умовах війни - експерти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА