15:09 11.08.2021

Зеленський підписав закони про стимулювання розвитку галузі екологічного транспорту в Україні

2 хв читати
Зеленський підписав закони про стимулювання розвитку галузі екологічного транспорту в Україні

Президент України Володимир Зеленський підписав закони про внесення змін до Податкового та Митного кодексів, що стосуються стимулювання розвитку галузі екологічного транспорту в Україні, які Верховна Рада ухвалила 15 липня 2021 року, повідомляє прес-служба глави держави в середу.

"Ці документи мають на меті збільшення частки екологічного транспорту в Україні шляхом підвищення доступності для споживачів та стимулювання розвитку виробництва в нашій країні електричних транспортних засобів, трамвайних вагонів та вагонів метро, транспортних засобів з двигунами внутрішнього згоряння з іскровим запалюванням, що працюють виключно на стисненому або зрідженому метані чи біогазі", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що закони передбачають застосування низки податкових преференцій, зокрема тимчасово, до 1 січня 2026 року, звільняються від обкладення податком на додану вартість (ПДВ) операції з ввезення в Україну і постачання на територію України транспортних засобів, оснащених електродвигунами, а також нових автомобілів із двигунами внутрішнього згоряння, що працюють виключно на стисненому або зрідженому метані або біогазі.

"Також до 1 січня 2031 року звільняється від оподаткування ПДВ та ввізним митом імпорт в Україну низки товарів підприємствами, які створюють або модернізують свої виробничі потужності для створення вказаних вище транспортних засобів (це не стосується товарів з країни, визнаної державою-окупантом або державою-агресором, та товарів з окупованої території України)", - наголошують в Офісі президента.

Там додають, що до 31 грудня 2035 року звільняється від оподаткування прибуток підприємств, що виробляють зазначені транспортні засоби, а також електродвигуни, літій-іонні (літій-полімерні) акумулятори та зарядні пристрої до них за умови спрямування вивільнених коштів на науково-дослідні й дослідні роботи у сфері електричного транспорту, створення або переоснащення матеріально-технічної бази, збільшення обсягу виробництва, впровадження новітніх технологій.

"Ухвалення цих законів допоможе захистити довкілля, адже сприятиме зниженню рівня забрудненості повітря, стимулюватиме збільшення інвестицій в автомобілебудівну, електротехнічну галузі економіки України та створення нових робочих місць", - уточнюють в ОП.

Зазначені закони набувають чинності з 1 січня 2022 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Байден повідомив про виділення $7 млрд на сонячну енергетику

Україні потрібні альтернативні джерела енергії - Зеленська

Мінагрополітики: Усі контрольовані Україною землі будуть засіяні, про скорочення не йдеться

Франція продовжить пошук інструментів контролю українського зерна на ринку ЄС

"ДТЕК Мережі" у 2023 р. переробив 3,5 тис. тонн відходів

"Метінвест" має намір побудувати завод в італійському Пьомбіно як один із найбільш технологічних і екологічних - СЕО

"Інтерпайп" розраховує збільшити постачання до ЄС після початку роботи ринку за правилами Green Deal - топменеджер

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт про відкриття експорту біометану - депутат

Ощадбанк візьме участь у фінансуванні ВЕС 520 МВт на заході України - заступник голови

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА