18:28 31.08.2021

Україна і США підписали заяву про діалог у сфері енергетики та клімату – Зеленський

2 хв читати
Україна і США підписали заяву про діалог у сфері енергетики та клімату – Зеленський

Міністри енергетики України і США Герман Галущенко і Дженніфер Гренхолм підписали Спільну заяву про стратегічний діалог у сфері енергетики та клімату, повідомив президент України Володимир Зеленський.

"Між Україною та США розпочато стратегічний діалог у сфері енергетики та клімату. Відповідну спільну заяву підписали міністр енергетики України Герман Галущенко і міністр енергетики Дженніфер Гренхолм", - написав Зеленський у Twitter у вівторок.

Як повідомляється на сайті глави держави, документ передбачає посилення двосторонньої взаємодії в питаннях поліпшення належного корпоративного управління на державних підприємствах енергетичного сектору України, зокрема, шляхом залучення міжнародних незалежних наглядових рад.

"Заява також фіксує готовність США допомагати Україні в питаннях розвитку більш конкурентоспроможних і прозорих енергетичних ринків, декарбонізації економіки та забезпечення енергетичної безпеки та експортного потенціалу держави шляхом розробки і впровадження комплексного плану енергетичного сектору, який передбачає взаємовигідне співробітництво у сферах ядерної енергетики, сонячної та вітрової енергії, водню, накопичення енергії, уловлювання, використання і зберігання вуглецю, кібер- і фізичної безпеки, а також інших технологій", - йдеться в повідомленні.

Заява підписана в присутності президента України Володимира Зеленського, який перебуває в США з робочим візитом.

Зі свого боку глава Міненерго Герман Галущенко зазначив, що стратегічний діалог з питань енергетики та клімату з американськими партнерами є ключовим інструментом постійної співпраці в енергетиці між США і Україною.

"У нас є спільні цілі, серед яких декарбонізація енергетичної галузі та досягнення високого рівня енергетичної безпеки і стабільності Східної Європи", - роз'яснив міністр, слова якого цитує прес-служба.

За його словами, є спільне бачення з секретарем Гренголм: кліматичні цілі, скорочення викидів - у фокусі розвитку енергетичної галузі.

"Україна починає реалізацію проекту декарбонізації енергетики, і мені було важливо - і вкрай приємно - почути про підтримку цього проекту від наших партнерів з міністерства енергетики США", - зазначив міністр.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Xiaomi розпочне продаж свого першого електромобіля наприкінці березня

ВЕС повністю вийшли на вільний ринок в обхід "ГарПок" - голова УВЕА

Механізм CBAM на жорсткі викиди вуглецю в ЄС може зруйнувати низку меткомпаній України через її неготовність в умовах війни - експерти

Країни ЄС домовилися і далі добровільно скорочувати попит на газ

Міненерго розраховує на розблокування експорту біометану, щодо природного газу все залежатиме від ситуації з нацбезпекою - заступник міністра

Як Україні започаткувати сталий розвиток транспортної системи – думка експертів

VITAGRO просить прискорити ухвалення Радою законопроєкту щодо митного оформлення експорту біометану

Кабмін ухвалив постанову про впровадження гарантій походження е/е з ВДЕ - Міненерго

Перші дві ВЕС "Нафтогазу" буде побудовано в Одеській і Миколаївській областях - голова групи

Міндовкілля створить методику розрахунку викидів парникових газів від воєнних дій

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА