11:53 17.09.2021

Держекоінспекція нарахувала "ArcelorMittal Кривий Ріг" понад 450 млн грн за нанесення шкоди екології

2 хв читати
Держекоінспекція нарахувала "ArcelorMittal Кривий Ріг" понад 450 млн грн за нанесення шкоди екології

Державна екологічна інспекція (ДЕІ) нарахувала Криворізькому гірничо-металургійному комбінату ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг" (АМКР, Дніпропетровська обл.) понад 450 млн грн за порушення природоохоронного законодавства, повідомив голова ДЕІ Андрій Мальований, слова якого наводить прес-служба відомства.

При цьому уточнюється, що ДЕІ виявила на підприємстві незаконне розміщення шламу агломераційних цехів на одній із земельних ділянок, що не призначена для видалення таких відходів.

"Під час позапланової перевірки підприємства Держекоінспекція встановила, що проектно-технічна документація на влаштування місця просушки шламу та висновок з оцінки впливу на довкілля відсутні. Також немає у підприємства паспорту місця видалення відходів. Це суперечить вимогам природоохоронного законодавства, а розміщення шламів прирівнюється до засмічення території. За це порушення Держекоінспекція розрахувала збитки на суму 456,7 млн грн", - констатував голова відомства.

За його словами, претензія на добровільне відшкодування збитків вже направлена підприємству. У разі відмови платити цю суму, ДЕІ стягуватиме кошти в судовому порядку.

При цьому Мальований зазначив, що АМКР продовжує працювати з численними порушеннями природоохоронного законодавства.

"Замість того, щоб вчасно вкласти кошти у налагодження системи поводження з відходами, осучаснення обладнання тощо, наразі компанія має відшкодовувати величезні збитки, які вона завдала довкіллю своїми безвідповідальними діями", - зазначив голова відомства.

Мальований наголосив, що Держекоінспекція продовжуватиме виходити на позапланові перевірки АМКР, розраховувати нові збитки та виписувати штрафи, доки підприємство не забезпечить комплексну модернізацію потужностей і не приведе свої промислові процеси у відповідність до природоохоронного законодавства.

Як повідомлялося, у серпні ДЕІ завершила позапланову перевірку АМКР, зафіксувавши порушення природоохоронного законодавства.

У свою чергу керівництво "ArcelorMittal Кривий Ріг" констатувало, що в 2021 році комбінат пройшов 242 перевірки, крім слідчих дій, які проводяться за різними кримінальними провадженнями. На підприємстві підозрюють держоргани в намірі перешкодити його стабільній роботі.

"ArcelorMittal Кривий Ріг" - найбільший виробник сталевого прокату в Україні. Спеціалізується на випуску довгомірного прокату, зокрема, арматури та катанки.

ArcelorMittal володіє в Україні найбільшим гірничо-металургійним комбінатом "ArcelorMittal Кривий Ріг" та низкою малих компаній, зокрема, ПАТ "ArcelorMittal Берислав".

Корпорація Mittal Steel придбала 93,02% акцій ВАТ "Криворіжсталь" на відкритому конкурсі 24 жовтня 2005 року за 24,2 млрд грн при стартовій ціні 10 млрд грн, після чого меткомбінат був перейменований у "Mittal Steel Кривий Ріг", пізніше - у " ArcelorMittal Кривий Ріг".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Байден повідомив про виділення $7 млрд на сонячну енергетику

Україні потрібні альтернативні джерела енергії - Зеленська

Мінагрополітики: Усі контрольовані Україною землі будуть засіяні, про скорочення не йдеться

Франція продовжить пошук інструментів контролю українського зерна на ринку ЄС

"ДТЕК Мережі" у 2023 р. переробив 3,5 тис. тонн відходів

"Метінвест" має намір побудувати завод в італійському Пьомбіно як один із найбільш технологічних і екологічних - СЕО

"Інтерпайп" розраховує збільшити постачання до ЄС після початку роботи ринку за правилами Green Deal - топменеджер

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт про відкриття експорту біометану - депутат

Ощадбанк візьме участь у фінансуванні ВЕС 520 МВт на заході України - заступник голови

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА