19:40 18.09.2021

США і ЄС домовилися спільно домагатися скорочення викидів метану в атмосферу

2 хв читати
США і ЄС домовилися спільно домагатися скорочення викидів метану в атмосферу

Брюссель і Вашингтон оголосили в суботу про запуск у листопаді на кліматичному саміті в Глазго спільної ініціативи зі скорочення викидів метану на планеті.

"Європейський союз і Сполучені Штати оголосили сьогодні, що реалізація ініціативи "Глобальне зобов'язання з метану" зі скорочення глобальних викидів метану почнеться на саміті ООН з питань клімату в Глазго (COP26) у листопаді", - йдеться в прес-релізі, розміщеному на сайті Єврокомісії ( ЄК).

У документі повідомляється, що президент США Джо Байден і голова ЄК Урсула фон дер Ляєн раніше на цьому тижні в ході організованого Вашингтоном міжнародного форуму з енергетики та клімату закликали країни приєднатися до цієї ініціативи.

ЄК нагадує, що підтримка ініціативи передбачає "прихильність колективної мети зі скорочення глобальних викидів метану до 2030 року як мінімум на 30% проти 2020 року. Також це означає перехід до використання "найкращих доступних методик для кількісної оцінки викидів метану" з упором на джерела з високим рівнем викидів. Зазначається, що виконання таких зобов'язань, як передбачається, знизить потепління як мінімум на 0,2 градуса за Цельсієм до 2050 року. Згідно з Глобальної оцінки метану Коаліції з питань клімату та чистого повітря (CCAC) і Програми Організації Об'єднаних Націй з довкілля (ЮНЕП), досягнення цієї мети може запобігти понад 200 тис. передчасних смертей.

Єврокомісія нагадує: метан у разі потрапляння в атмосферу викликає парниковий ефект. Згідно з нещодавньою доповіддю Міжурядової групи експертів зі зміни клімату, він складає "близько половини чистого підвищення глобальної середньої температури на 1 градус за Цельсієм з періоду доіндустріальної епохи".

У прес-релізі зазначається, що про підтримку "Глобального зобов'язання з метану" вже заявили ЄС і вісім держав. Серед них - шість із 15 "найбільших у світі джерел викидів метану, на які в сукупності припадає понад однієї п'ятої світових викидів метану і майже половина світової економіки".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні потрібні альтернативні джерела енергії - Зеленська

Мінагрополітики: Усі контрольовані Україною землі будуть засіяні, про скорочення не йдеться

Франція продовжить пошук інструментів контролю українського зерна на ринку ЄС

"ДТЕК Мережі" у 2023 р. переробив 3,5 тис. тонн відходів

"Метінвест" має намір побудувати завод в італійському Пьомбіно як один із найбільш технологічних і екологічних - СЕО

"Інтерпайп" розраховує збільшити постачання до ЄС після початку роботи ринку за правилами Green Deal - топменеджер

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт про відкриття експорту біометану - депутат

Ощадбанк візьме участь у фінансуванні ВЕС 520 МВт на заході України - заступник голови

Xiaomi розпочне продаж свого першого електромобіля наприкінці березня

ВЕС повністю вийшли на вільний ринок в обхід "ГарПок" - голова УВЕА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА