10:19 21.09.2021

Держекоінспекція розпочала позапланову перевірку залізорудної компанії "Рудомайн" у Кривому Розі через скарги на запиленість

2 хв читати
Держекоінспекція розпочала позапланову перевірку залізорудної компанії "Рудомайн" у Кривому Розі через скарги на запиленість

Державна екологічна інспекція (ДЕІ) розпочала позапланову перевірку ТОВ "Рудомайн" (Кривий Ріг Дніпропетровської обл.), що видобуває залізну руду в регіоні, через значну кількість скарг на запиленість, повідомив голова відомства Андрій Мальований.

"Позаплановий захід контролю проводиться на підставі численних звернень мешканців, які проживають у зоні впливу кар'єру "Південний", де ТОВ "Рудомайн" здійснює виробничу діяльність. Зокрема, під час особистого прийому громадян у Кривому Розі неодноразово отримував скарги на запилення підприємством житлових районів", - зазначив Андрій Мальований, слова якого наводить прес-служба.

Як повідомляється в прес-релізі ДЕІ, фахівці відомства перевірять виконання заходів з пилопридушення під час проведення масових вибухів у кар'єрі та руху технологічного автотранспорту. Також Держекоінспекція проконтролює, чи закріплюють поверхні промислового майданчика спеціальними речовинами, які запобігають розповсюдженню пилу.

"Крім того, інспектори ДЕІ перевірять виконання підприємством умов висновків з оцінки впливу на навколишнє середовище, а також дозволів на викиди забруднювальних речовин", - додав голова відомства.

Позапланова перевірка ТОВ "Рудомайн" триватиме десять днів.

ТОВ "Рудомайн" зареєстровано у травні 2010 року. Основний вид діяльності - видобуток залізних руд. За даними компанії, вона активно працює на території України, СНД та Європи. Починаючи з 2005 року вона переробила понад 20 млн тонн некондиційних руд Криворізького залізорудного басейну.

За даними Єдиного держреєстру юросіб, на вересень 2021 року у власності компанії "АРДК Майнінг Ессет Менеджмент Холдінг Лтд" (Кіпр) перебуває 100%-ва частка ТОВ "Рудомайн". Кінцевий бенефіціар - громадянин Кіпру Андреу Катя.

Раніше власником ТОВ "Рудомайн" була компанія "Фернандо Трейдінг Лтд" (Вест-Індія) з кінцевим бенефіціаром - фізособою-резидентом Анатолієм Медведєвим.

Статутний капітал ТОВ - 19,178 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден повідомив про виділення $7 млрд на сонячну енергетику

Україні потрібні альтернативні джерела енергії - Зеленська

Мінагрополітики: Усі контрольовані Україною землі будуть засіяні, про скорочення не йдеться

Франція продовжить пошук інструментів контролю українського зерна на ринку ЄС

"ДТЕК Мережі" у 2023 р. переробив 3,5 тис. тонн відходів

"Метінвест" має намір побудувати завод в італійському Пьомбіно як один із найбільш технологічних і екологічних - СЕО

"Інтерпайп" розраховує збільшити постачання до ЄС після початку роботи ринку за правилами Green Deal - топменеджер

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт про відкриття експорту біометану - депутат

Ощадбанк візьме участь у фінансуванні ВЕС 520 МВт на заході України - заступник голови

Xiaomi розпочне продаж свого першого електромобіля наприкінці березня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА