13:26 06.10.2021

Харків приєднався до програми "Зелені міста"

2 хв читати
Харків приєднався до програми "Зелені міста"

Секретар Харківської міськради Ігор Терехов і заступник Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) в Україні Марк Магалецький підписали меморандум про приєднання міста Харкова до програми "Зелені міста".

"Це продовження нашої досить успішної роботи з містом. Це нова сфера співпраці. Згідно з меморандумом ми спільно розроблятимемо план дій (Green City Action Plan)", - сказав Магалецький після церемонії підписання, яка відбулася в рамках Міжнародної конференції "Харків: розвиток та інвестиції" в середу.

Магалецький нагадав, що ЄБРР має досвід реалізації проектів у Харкові, зокрема у галузі транспорту (закупівля нових тролейбусів і будівництво нових станцій метро).

Меморандум передбачає комплексний аналіз екологічної ситуації в місті, підготовку плану дій щодо її поліпшення і складання списку пріоритетних інвестицій.

У свою чергу Терехов зазначив, що підписання меморандуму дає доступ до кредитних ресурсів для реалізації інвестиційних програм.

"Ми приєдналися до "Зелених міст". Це дасть нам можливість доступу до кредитних ресурсів. Особливо ми акцентували увагу на розвитку електротранспорту. Це і тролейбуси, і, звісно, метрополітен, і трамваї. Для нас дуже важливо, щоб ми працювали разом. Я сподіваюся, що сьогоднішнє підписання - ще один крок до кредитування, ще один крок до доступної нової інфраструктури міста Харкова", - сказав Терехов.

На сьогодні учасниками програми "Зелені міста" є 50 міст у Європі та Азії, в Україні до неї приєдналися Львів, Київ, Маріуполь, Кривий Ріг, Дніпро, Хмельницький.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Байден повідомив про виділення $7 млрд на сонячну енергетику

Україні потрібні альтернативні джерела енергії - Зеленська

Мінагрополітики: Усі контрольовані Україною землі будуть засіяні, про скорочення не йдеться

Франція продовжить пошук інструментів контролю українського зерна на ринку ЄС

"ДТЕК Мережі" у 2023 р. переробив 3,5 тис. тонн відходів

"Метінвест" має намір побудувати завод в італійському Пьомбіно як один із найбільш технологічних і екологічних - СЕО

"Інтерпайп" розраховує збільшити постачання до ЄС після початку роботи ринку за правилами Green Deal - топменеджер

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт про відкриття експорту біометану - депутат

Ощадбанк візьме участь у фінансуванні ВЕС 520 МВт на заході України - заступник голови

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА