12:37 19.10.2021

"Нафтогаз" бачить перспективу в сфері уловлювання СО2 в Україні

1 хв читати
"Нафтогаз" бачить перспективу в сфері уловлювання СО2 в Україні

Технології уловлювання вуглекислого газу з атмосфери становлять велику можливість для нафтогазової галузі з точки зору декарбонізації, вважає голова НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко.

"Це велика можливість для всієї нашої галузі зробити так, що ми будемо навіть не просто нейтральними з точки зору викидів вуглецю, а й робитимемо так, що вуглецю буде менше в атмосфері. Ми справді покращуватимемо кліматичну ситуацію в усьому світі", - сказав Вітренко на VI Київській конференції Ньюфолк НКЦ "Буріння. Інтенсифікація. Екологія. Охорона праці" у вівторок.

Він зазначив, що в Україні є велика кількість свердловин, зокрема нафтових, які можуть використовуватися для закачування уловленого СО2. Більше того, за його словами, цей процес може збільшити нафтовидобуток.

"Усі ці речі, безперечно, ми маємо максимально реалізовувати, тому що це перспективно, на це можна залучати інвестиції, це правильно і відповідає національним інтересам України, які має реалізовувати НАК "Нафтогаз", - вважає Вітренко.

Крім того, він повідомив, що компанія та міжнародні партнери зацікавлені у виробництві водню з природного газу в Україні - блакитного водню.

"Ми вважаємо, що є величезний потенціал у блакитному водні, поки що він дешевший, ніж зелений. Там, де це потрібно і має хоч якийсь економічний сенс, ми маємо використовувати всі можливості для цього", - сказав голова НАК.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Xiaomi розпочне продаж свого першого електромобіля наприкінці березня

ВЕС повністю вийшли на вільний ринок в обхід "ГарПок" - голова УВЕА

Механізм CBAM на жорсткі викиди вуглецю в ЄС може зруйнувати низку меткомпаній України через її неготовність в умовах війни - експерти

Країни ЄС домовилися і далі добровільно скорочувати попит на газ

Міненерго розраховує на розблокування експорту біометану, щодо природного газу все залежатиме від ситуації з нацбезпекою - заступник міністра

Як Україні започаткувати сталий розвиток транспортної системи – думка експертів

VITAGRO просить прискорити ухвалення Радою законопроєкту щодо митного оформлення експорту біометану

Кабмін ухвалив постанову про впровадження гарантій походження е/е з ВДЕ - Міненерго

Поклади водню можуть забезпечити світ енергією на сотні років - дослідження

Глава ЄК висловлюється за тіснішу співпрацю з Україною, Молдовою, Грузією у сфері відновлюваної енергії

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА