22:08 24.10.2021

Саудівська Аравія обіцяє стати вуглецево-нейтральною до 2060 року

2 хв читати
Саудівська Аравія обіцяє стати вуглецево-нейтральною до 2060 року

Саудівська Аравія, один із найбільших світових виробників нафти, пообіцяла знизити викиди парникових газів в атмосферу до нуля до 2060 року.

Наслідний принц Мухаммед бін Салман, під час виступу на відкритті кліматичної конференції в Ер-Ріяді в суботу, сказав, що країна буде йти до цієї мети, зберігаючи "лідируючу роль королівства в зміцненні безпеки і стабільності світових енергетичних ринків".

Він зазначив проблеми, пов'язані зі скороченням викидів у країні, залежній від видобутку нафти і розташованої в пустелі, що робить необхідним використання енергії для кондиціонування і опріснення води, повідомляє Saudi Gazette.

Кліматичні цілі Саудівської Аравії містять зміну енергобалансу, інвестиції в поновлювані джерела енергії, зокрема водень, підвищення ефективності виробництва і використання енергії.

Королівство має намір витратити на реалізацію довгострокової програми з боротьби з кліматичними змінами загалом 700 млрд ріалів (майже $190 млрд). Вона включає в себе також заходи щодо зниження викидів іншого парникового газу - метану.

Саудівська Аравія в рамках оголошеного плану буде знижувати викиди на своїй території і не враховує вуглецевий слід нафти, яка експортується і використовується в інших країнах.

Зі свого боку саудівська нафтова компанія Aramco в суботу оголосила, що має намір досягти нульових викидів у своїй операційній діяльності (Scope 1 і Scope 2) до 2050 року.

Росія, Китай планують досягти вуглецевої нейтральності до 2060 року, США, Євросоюз хочуть зробити це на 10 років раніше. Країни роблять заяви про свої кліматичні цілі, які відповідають завданню щодо обмеження глобального потепління, напередодні всесвітнього форуму в Глазго в листопаді.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Xiaomi розпочне продаж свого першого електромобіля наприкінці березня

ВЕС повністю вийшли на вільний ринок в обхід "ГарПок" - голова УВЕА

Механізм CBAM на жорсткі викиди вуглецю в ЄС може зруйнувати низку меткомпаній України через її неготовність в умовах війни - експерти

Країни ЄС домовилися і далі добровільно скорочувати попит на газ

Міненерго розраховує на розблокування експорту біометану, щодо природного газу все залежатиме від ситуації з нацбезпекою - заступник міністра

Як Україні започаткувати сталий розвиток транспортної системи – думка експертів

VITAGRO просить прискорити ухвалення Радою законопроєкту щодо митного оформлення експорту біометану

Кабмін ухвалив постанову про впровадження гарантій походження е/е з ВДЕ - Міненерго

Перші дві ВЕС "Нафтогазу" буде побудовано в Одеській і Миколаївській областях - голова групи

"Нафтогаз" залучив японські Sumitomo Corporation і Komaihaltec до модернізації ТЕЦ і розвитку "зелених" проєктів

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА