19:27 25.10.2021

Держекоінспекція: Скидання забруднювальних речовин вище норми і відсутність дозволів - найбільш часті порушення підприємств-водокористувачів

2 хв читати
Держекоінспекція: Скидання забруднювальних речовин вище норми і відсутність дозволів - найбільш часті порушення підприємств-водокористувачів

Державна екологічна інспекція (ДЕІ) назвала найбільш часті порушення, що зустрічаються під час здійснення масштабних перевірок водокористувачів: скидання забруднювальних речовин із перевищенням нормативів і відсутність дозволів, повідомляється в прес-релізі ДЕІ з посиланням на голову відомства Андрія Мальованого.

Ці та інші порушення зафіксувала Держекоінспекція, перевіривши 71 підприємство, яке здійснює водокористування.

Голова ДЕІ зазначив, що найчастіше під час перевірок фіксують такі порушення: експлуатація водогосподарських споруд із недотриманням нормативних вимог; водокористування або скидання забруднювальних речовин у водні об'єкти без дозвільних документів; перевищення гранично допустимих концентрацій забруднювальних речовин у скидах.

"Загалом Держекоінспекція проведе позапланові заходи контролю на більше ніж 500 об’єктах у всій Україні. За результатами перевірок ДЕІ притягатиме порушників до відповідальності. Йдеться про анулювання дозволів на спецводокористування та користування надрами, обмеження чи зупинення діяльності підприємств через суд тощо", - пояснив Мальований.

За його словами, більшість зі суб'єктів господарювання, які перевіряє ДЕІ, - міські комунальні підприємства: КП "Луцькводоканал", КП "Водоканал м. Ужгорода", КП "Полтававодоканал" тощо. Також здійснюються заходи контролю на підприємствах, що генерують шахтні води - вже завершено перевірку держпідприємства "Шахтоуправління "Південнодонбаське №1" у Донецькій області й триває інспекція ПрАТ "Суха Балка" (Кривий Ріг).

Як повідомлялося, Держекоінспекція продовжує позапланові перевірки підприємств, що здійснюють водокористування, за дорученням прем'єр-міністра Дениса Шмигаля та на виконання рішення Ради нацбезпеки і оборони України з водної безпеки держави. Наразі позапланові заходи контролю вже завершено на 71 підприємстві. Перевірки тривають іще на 65 об'єктах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Байден повідомив про виділення $7 млрд на сонячну енергетику

Україні потрібні альтернативні джерела енергії - Зеленська

Мінагрополітики: Усі контрольовані Україною землі будуть засіяні, про скорочення не йдеться

Франція продовжить пошук інструментів контролю українського зерна на ринку ЄС

"ДТЕК Мережі" у 2023 р. переробив 3,5 тис. тонн відходів

"Метінвест" має намір побудувати завод в італійському Пьомбіно як один із найбільш технологічних і екологічних - СЕО

"Інтерпайп" розраховує збільшити постачання до ЄС після початку роботи ринку за правилами Green Deal - топменеджер

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт про відкриття експорту біометану - депутат

Ощадбанк візьме участь у фінансуванні ВЕС 520 МВт на заході України - заступник голови

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА