09:41 01.11.2021

Багаті країни мають допомогти тим, хто розвивається в зеленій модернізації економіки - Зеленський

2 хв читати
Багаті країни мають допомогти тим, хто розвивається в зеленій модернізації економіки - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявив, що допомога країнам, які розвиваються, у забезпеченні зеленої модернізації економіки є "частиною глобальної технології порятунку".

"Це не просто моральний обов'язок багатих країн – допомогти країнам, що розвиваються, у забезпеченні зеленої модернізації економік. Це частина глобальної технології порятунку. Ми здатні зупинити катастрофічні кліматичні зміни, якщо усі, від кого це залежить, будуть сумлінними. Втримати глобальне потепління в межах не вище ніж на півтора градуса Цельсія – цілком реально. Кліматична нейтральність – це також реально. Але тільки за умови, що держави світу йтимуть до цього скоординовано та відповідально", - йдеться в колонці, написаній президентом для проекту Green Deal агентства "Інтерфакс-Україна" та оприлюдненій 1 листопада.

Президент назвав кліматичну конференцію у Глазго, у якій він бере участь, "одним із найважливіших зібрань цього року". "Якщо не вдасться знизити темп кліматичних змін, то після 2030 року соціальні та економічні втрати будуть настільки значними, що ми це просто навіть ще не уявляємо. Ніхто у світі не здатен закритися від цієї загрози у своїх національних кордонах. І ніхто не зможе обіграти клімат за рахунок політиканства", - написав він.

За його словами, Україна вітає Декларацію лідерів про користування лісами та землею, ініційовану Великою Британією. "Відновлення та захист лісів мають бути безумовним пріоритетом. Україна вже розпочала цю роботу, і за 10 років площа лісів у нашій країні зросте на 10 мільйонів гектарів", - йдеться у тексті.

"Інший важливий крок, який можна погодити саме зараз у Глазго і який ми підтримуємо, – глобальна ініціатива для зменшення викидів метану. Це один з найнебезпечніших парникових газів, і наукових досліджень на підтвердження цього достатньо.

Так, треба враховувати реальні економічні обставини кожної країни і шукати такий шлях для реалізації спільних цілей, який буде сприйматися та підтримуватися суспільствами. Але клімат не може просто зачекати – потрібні дії", – вважає Зеленський.

Президент зазначив, що Україна готується щороку до дедалі більш руйнівних повеней, опрацьовує необхідні кроки боротьби з опустелюванням. "Держава і бізнес витрачають усе більше ресурсів для адаптації до кліматичних змін – передусім аграрного сектору, щоб гарантувати продовольчу безпеку нашого суспільства", - написав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні потрібні альтернативні джерела енергії - Зеленська

Мінагрополітики: Усі контрольовані Україною землі будуть засіяні, про скорочення не йдеться

Франція продовжить пошук інструментів контролю українського зерна на ринку ЄС

"ДТЕК Мережі" у 2023 р. переробив 3,5 тис. тонн відходів

"Метінвест" має намір побудувати завод в італійському Пьомбіно як один із найбільш технологічних і екологічних - СЕО

"Інтерпайп" розраховує збільшити постачання до ЄС після початку роботи ринку за правилами Green Deal - топменеджер

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт про відкриття експорту біометану - депутат

Ощадбанк візьме участь у фінансуванні ВЕС 520 МВт на заході України - заступник голови

Xiaomi розпочне продаж свого першого електромобіля наприкінці березня

ВЕС повністю вийшли на вільний ринок в обхід "ГарПок" - голова УВЕА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА