13:04 09.11.2021

До 1 млрд людей зіткнуться з екстремальною спекою при зростанні світових температур на 2 градуси за Цельсієм - дослідження

1 хв читати
До 1 млрд людей зіткнуться з екстремальною спекою при зростанні світових температур на 2 градуси за Цельсієм - дослідження

Приблизно 1 млрд жителів Землі доведеться мати справу з аномальною спекою у разі зростання світових температур на 2 градуси за Цельсієм, повідомляє у вівторок видання The Guardian з посиланням на доповідь британської метеорологічної служби, представлену на кліматичному саміті COP26.

The Guardian зазначає, що при зростанні температур на 4 градуси за Цельсієм від аномальної спеки постраждає вже половина населення Землі. Екстремально високі температури найбільше загрожують тропічним країнам, включаючи Бразилію, Ефіопію, Індію, причому майбутні погодні умови в деяких районах цієї кліматичної зони можуть поставити населення на межу виживання.

"Однак усі регіони світу, включаючи Сполучене Королівство та Європу, як очікується, страждатимуть від продовження впливу кліматичних змін", - заявив голова Центру Хедлі метеорологічної служби Альберт Клайн Тенк.

The Guardian уточнює, що з 1980 року загроза аномальної спеки для міст у всьому світі зросла втричі. Так, 2020 року чверть населення США зіткнулася з такою погодою.

За інформацією Всесвітньої організації охорони здоров'я, за 1997-2017 роки у світі від аномальної спеки померли щонайменше 166 тис. людей. Тим часом фахівці-кліматологи неодноразово попереджали уряд Великої Британії про неготовність національної інфраструктури до зростаючої загрози екстремально спекотної погоди, додає The Guardian.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Байден повідомив про виділення $7 млрд на сонячну енергетику

Україні потрібні альтернативні джерела енергії - Зеленська

Мінагрополітики: Усі контрольовані Україною землі будуть засіяні, про скорочення не йдеться

Франція продовжить пошук інструментів контролю українського зерна на ринку ЄС

"ДТЕК Мережі" у 2023 р. переробив 3,5 тис. тонн відходів

"Метінвест" має намір побудувати завод в італійському Пьомбіно як один із найбільш технологічних і екологічних - СЕО

"Інтерпайп" розраховує збільшити постачання до ЄС після початку роботи ринку за правилами Green Deal - топменеджер

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт про відкриття експорту біометану - депутат

Ощадбанк візьме участь у фінансуванні ВЕС 520 МВт на заході України - заступник голови

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА