07:41 17.11.2021

Кулеба вважає, що посилення енергетичної дипломатії допоможе Україні подолати зовнішні виклики у сфері енергетики та клімату

2 хв читати
Кулеба вважає, що посилення енергетичної дипломатії допоможе Україні подолати зовнішні виклики у сфері енергетики та клімату

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що скоординована внутрішня та зовнішня політика в енергетичній сфері та посилення енергетичної дипломатії допоможуть подолати сучасні виклики, які постають перед Україною та світом, повідомила прес-служба МЗС.

"Гібридна агресія РФ проти Європи, яка розгортається зокрема в енергетичній сфері, вимагає підвищеної готовності дипломатичного корпусу та координації дій усіх гравців енергетичного простору держави. Важливо дотримуватися політики єдиного голосу між усіма стейкхолдерами", - цитує прес-служба слова Кулеби, сказані у відеозверненні до учасників дискусії з енергетичної дипломатії, що відбулася 16 листопада у міністерстві.

Він зазначив, що географічне положення України робить її не лише невід'ємною частиною європейської та євроатлантичної систем безпеки, а й важливим енергетичним хабом регіону.

Глава українського МЗС закликав до об'єднання зусиль усіх відомств і компаній та розумного поєднання енергетики та дипломатії і зазначив, що глобальні енергетичні та кліматичні виклики набувають все більшої гостроти та потребують скоординованих дій усередині держави та на міжнародній арені.

"Подолання сучасних викликів виходить за рамки можливостей окремих, навіть найбільш розвинутих, держав. Реагування на ці загрози потребує широкої міжнародної співпраці", - наголосив він.

Також Кулеба відзначив послідовну роботу Міненергетики України у міжнародній сфері та зазначив, що енергетика безпосередньо пов'язана із зовнішньою політикою та безпекою держави та громадян. Він зазначив, що Росія використовує енергетичні ресурси як зброю, впливає на енергетичні партнерства, складовою яких є Україна, уособлює енергетичні проекти, що суперечать українським інтересам та підвищують залежність європейських держав від політики Кремля.

Крім того, міністр наголосив на важливості інтеграції України в регіональні та глобальні енергетичні ринки, розвиток інфраструктури, створення нових та розширення існуючих геополітичних альянсів для просування національних інтересів.

Глава МЗС України наголосив, що завдяки посиленню енергетичної дипломатії Україна відіграватиме активну роль у глобальному енергетичному та кліматичному діалозі, зможе розширити доступ до фінансових та аналітичних ресурсів, міжнародних фінансових інструментів та інвестицій.

Разом із тим, Кулеба висловив подяку Фонду Відродження, DiXi груп, представникам міністерств енергетики, захисту довкілля, національним енергетичним компаніям, бізнесу та профільним асоціаціям, які взяли участь у підготовці та презентації дослідження разом із командою Міністерства закордонних справ України.

Як зазначається, у дискусії брали участь ключові стейкхолдери у сфері енергетики: міністерства енергетики, захисту довкілля, національні енергетичні компанії, представники бізнесу та профільні асоціації. Аналітичний центр DiXi Group представив дослідження стану енергетичної дипломатії, проведене з ініціативи МЗС України та за фінансової підтримки Міжнародного фонду "Відродження".

 

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні потрібні альтернативні джерела енергії - Зеленська

Мінагрополітики: Усі контрольовані Україною землі будуть засіяні, про скорочення не йдеться

Франція продовжить пошук інструментів контролю українського зерна на ринку ЄС

"ДТЕК Мережі" у 2023 р. переробив 3,5 тис. тонн відходів

"Метінвест" має намір побудувати завод в італійському Пьомбіно як один із найбільш технологічних і екологічних - СЕО

"Інтерпайп" розраховує збільшити постачання до ЄС після початку роботи ринку за правилами Green Deal - топменеджер

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт про відкриття експорту біометану - депутат

Ощадбанк візьме участь у фінансуванні ВЕС 520 МВт на заході України - заступник голови

Xiaomi розпочне продаж свого першого електромобіля наприкінці березня

ВЕС повністю вийшли на вільний ринок в обхід "ГарПок" - голова УВЕА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА