18:29 19.11.2021

Палата представників США схвалила законопроект про видатки в $2 трлн на клімат і соціальну сферу

1 хв читати
Палата представників США схвалила законопроект про видатки в $2 трлн на клімат і соціальну сферу

Палата представників Конгресу США в п'ятницю схвалила законопроект про соціальні видатки та на боротьбу зі змінами клімату обсягом приблизно $2 трлн, повідомляють американські ЗМІ.

За законопроект, який вважається одним із основних пріоритетів Білого дому, проголосували 220 членів Палати представників, 213 проголосували проти. Associated Press зазначає, що це стало кульмінацією суперечок, що тривали декілька місяців, із приводу законопроекту, низка положень якого викликала побоювання навіть у частини конгресменів-демократів.

Обсяг видатків у межах цього законопроекту за підсумками дискусій скоротився приблизно до $2 трлн із початкових $3,5 трлн. Фінансування пакета заходів передбачається здійснювати з допомогою підвищення податків.

Тепер законопроект буде спрямовано до Сенату, де обговорення, як очікується, буде ще складнішим: у демократів і республіканців там однакова кількість сенаторів – по 50. Більшість у цій ситуації демократам забезпечує лише участь у голосуваннях віце-президента країни – демократа Камали Гарріс.

Очікується, що частина сенаторів від Демократичної партії, не кажучи вже про республіканську меншість, прагнутимуть скоротити масштаби плану, оскільки вважають його надто дорогим. Претензії до пакету заходів, ймовірно, будуть у сенатора-демократа Джо Менчіна.

Проте, як зазначають спостерігачі, навіть факт схвалення плану в Палаті представників - добрі новини для президента США Джо Байдена, популярність якого в країні останніми місяцями значно знизилася.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Xiaomi розпочне продаж свого першого електромобіля наприкінці березня

ВЕС повністю вийшли на вільний ринок в обхід "ГарПок" - голова УВЕА

Механізм CBAM на жорсткі викиди вуглецю в ЄС може зруйнувати низку меткомпаній України через її неготовність в умовах війни - експерти

Країни ЄС домовилися і далі добровільно скорочувати попит на газ

Міненерго розраховує на розблокування експорту біометану, щодо природного газу все залежатиме від ситуації з нацбезпекою - заступник міністра

Як Україні започаткувати сталий розвиток транспортної системи – думка експертів

VITAGRO просить прискорити ухвалення Радою законопроєкту щодо митного оформлення експорту біометану

Кабмін ухвалив постанову про впровадження гарантій походження е/е з ВДЕ - Міненерго

Перші дві ВЕС "Нафтогазу" буде побудовано в Одеській і Миколаївській областях - голова групи

Міндовкілля створить методику розрахунку викидів парникових газів від воєнних дій

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА