11:00 16.02.2022

Банки у світі інвестували $1,5 трлн у вугільну промисловість майже за 3 роки – дослідження

2 хв читати
Банки у світі інвестували $1,5 трлн у вугільну промисловість майже за 3 роки – дослідження

Комерційні банки у світі надали вугільній промисловості у період із січня 2019 по листопад 2021 року близько $1,5 трлн, повідомляє Green Deal з посиланням на спільне дослідження активістських організацій Urgewald та Reclaim Finance.

При цьому на фінансові організації з 6 країн — США, Китаю, Японії, Індії, Канади та Великобританії припадає понад 80% загального обсягу фінансування промисловості.

«Ці фінансові інститути повинні піддатися критиці з усіх боків: організацій громадянського суспільства, фінансових регуляторів, клієнтів та прогресивних інвесторів. Якщо ми не покінчимо з вугіллям, воно може покінчити з нами», – заявила глава відділу фінансових досліджень Urgewald Кетрін Гансвіндт.

Дослідження також показало, що за вказаний період 48% загальної суми кредитування підприємств вугільної промисловості, що оцінюється в $363 млрд, припало лише на 12 банків. 10 з них входять до альянсу Net Zero Banking Alliance, утвореного при ООН для досягнення мети нульових викидів СО2 до 2050 року.

У трійку найбільших кредиторів вугільної промисловості входять японські Mizuho Financial, Mitsubishi UFJ Financial та SMBC Group, зазначається у дослідженні. За ними слідують британський Barclays та американський Citigroup.

Тим часом іншим механізмом фінансування промисловості, через який вугільні підприємства отримали близько $1,2 трлн за вказаний період, є андеррайтинг — процес емісії корпоративних цінних паперів банками та їх продаж інвесторам.

У трійку найбільших андеррайтерів промисловості входять китайські Industrial Commercial Bank of China, China International Trust and Investment Corporation та Shanghai Pudong Development Bank. До 12 найбільших банків-андеррайтерів також увійшов найбільший за обсягами активів банк у США – JPMorgan Chase, випливає з дослідження.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт про відкриття експорту біометану - депутат

Ощадбанк візьме участь у фінансуванні ВЕС 520 МВт на заході України - заступник голови

Xiaomi розпочне продаж свого першого електромобіля наприкінці березня

ВЕС повністю вийшли на вільний ринок в обхід "ГарПок" - голова УВЕА

Механізм CBAM на жорсткі викиди вуглецю в ЄС може зруйнувати низку меткомпаній України через її неготовність в умовах війни - експерти

Країни ЄС домовилися і далі добровільно скорочувати попит на газ

Міненерго розраховує на розблокування експорту біометану, щодо природного газу все залежатиме від ситуації з нацбезпекою - заступник міністра

Як Україні започаткувати сталий розвиток транспортної системи – думка експертів

VITAGRO просить прискорити ухвалення Радою законопроєкту щодо митного оформлення експорту біометану

Кабмін ухвалив постанову про впровадження гарантій походження е/е з ВДЕ - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА