12:09 02.05.2022

Відпуск "зеленої" е/е за перший місяць війни знизився на 8,4% - глава "ГарПоку"

1 хв читати
Відпуск "зеленої" е/е за перший місяць війни знизився на 8,4% - глава "ГарПоку"

Відпуск "зеленої" електроенергії в Україні за перший місяць війни знизився на 8,4%, повідомив голова ДП "Гарантований покупець" ("ГарПок") Андрій Пилипенко.

"У цілому по Україні відпуск зеленої електроенергії за перший місяць війни порівняно з таким самим періодом минулого року знизився на 8,4%. 861 тис. МВт-год проти 940 тис. МВт-год", – сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, якщо порівнювати за фактом, то падіння не значне, але якщо враховувати, скільки потужностей через війну не буде введено, то показник падіння буде вже більш суттєвим.

Нинішні показники глава "Гарпоку" пояснив приростом потужностей протягом 2021 року, а також приростом обсягів відпуску в усіх регіонах, окрім південного.

"Ми бачимо падіння обсягів тільки в південному регіоні, яке становить близько 41%, Найбільше - в Запорізькій і Херсонській областях, на рівні плюс-мінус 70%. Але водночас у Миколаївській та Одеській бачимо навіть зростання на 15% і майже 38% відповідно", – описав ситуацію Пилипенко.

Водночас на заході відпуск зріс майже на 70%, на півночі – майже на 54%, на сході – трохи більше ніж на 36%, у центрі – майже на 10%.

"Звісно, треба врахувати, що в абсолютних значеннях обсяги виробництва в рази менші, ніж на півдні", – зауважив глава "ГарПоку".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт про відкриття експорту біометану - депутат

Ощадбанк візьме участь у фінансуванні ВЕС 520 МВт на заході України - заступник голови

Xiaomi розпочне продаж свого першого електромобіля наприкінці березня

ВЕС повністю вийшли на вільний ринок в обхід "ГарПок" - голова УВЕА

Механізм CBAM на жорсткі викиди вуглецю в ЄС може зруйнувати низку меткомпаній України через її неготовність в умовах війни - експерти

Країни ЄС домовилися і далі добровільно скорочувати попит на газ

Міненерго розраховує на розблокування експорту біометану, щодо природного газу все залежатиме від ситуації з нацбезпекою - заступник міністра

Як Україні започаткувати сталий розвиток транспортної системи – думка експертів

VITAGRO просить прискорити ухвалення Радою законопроєкту щодо митного оформлення експорту біометану

Кабмін ухвалив постанову про впровадження гарантій походження е/е з ВДЕ - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА