16:24 15.07.2022

Виробництво біопалива є одним із найважливіших напрямів роботи Мінагрополітики – заступник міністра.

2 хв читати
Виробництво біопалива є одним із найважливіших напрямів роботи Мінагрополітики – заступник міністра.

Нарощування виробництва палива із сільгоспсировини наразі є одним із пріоритетних напрямів роботи Міністерства аграрної політики та продовольства, починаючи з весни цього року, після повномасштабного вторгнення РФ в Україну, повідомив перший заступник міністра країни Тарас Висоцький.

"Сільське господарство є джерелом сировини для виробництва різних видів біопалива – від біометану до твердих видів біопалива. Разом із Міністерством фінансів та іншими відомствами ми підтримували розвиток біоетанолу. Ухвалено законопроєкт №7401, що дозволяє не лише активніше виробляти технічні та харчові спирти, а й біоетанол. Сировиною можуть бути як культури, які безпосередньо вирощують на полях, так і відходи тваринництва та рослинництва", - розповів він під час онлайн-дискусії 14 липня.

За його словами, все, що раніше вважалося в агросекторі виробничими відходами і не використовувалося, наразі розглядається як спосіб створення додаткової доданої вартості.

Висоцький уточнив, що з початком війни додатковим стимулом для інвестування агрокомпаній у вертикальну інтеграцію та виробництво тих чи інших видів біопалива є ціни на енергоресурси, що суттєво зросли, а також обмежені можливості експорту олії із зернових культур, що застосовується у виробництві біопалива.

Заступник міністра наголосив, що українські фермери вже змінюють способи використання земель, оскільки наразі є всі сприятливі умови для інвестицій у виробництво біопалива.

"Наше завдання як профільного міністерства спільно з колегами з Міненерго та Держенергоефективності зробити нормативно-правові рамки так, щоб ці сприятливі умови можна було практично реалізувати. Сьогодні наша мета – не просто підтримувати, а поставити в один із топ-пріоритетних напрямів розвиток біопалива. Настав час перейти від розмов щодо можливостей до практичної імплементації", — підсумував заступник міністра.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні потрібні альтернативні джерела енергії - Зеленська

Мінагрополітики: Усі контрольовані Україною землі будуть засіяні, про скорочення не йдеться

Франція продовжить пошук інструментів контролю українського зерна на ринку ЄС

"ДТЕК Мережі" у 2023 р. переробив 3,5 тис. тонн відходів

"Метінвест" має намір побудувати завод в італійському Пьомбіно як один із найбільш технологічних і екологічних - СЕО

"Інтерпайп" розраховує збільшити постачання до ЄС після початку роботи ринку за правилами Green Deal - топменеджер

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт про відкриття експорту біометану - депутат

Ощадбанк візьме участь у фінансуванні ВЕС 520 МВт на заході України - заступник голови

Xiaomi розпочне продаж свого першого електромобіля наприкінці березня

ВЕС повністю вийшли на вільний ринок в обхід "ГарПок" - голова УВЕА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА