17:31 01.09.2022

Глава Мінприроди сподівається на якнайшвидшу ратифікацію Радою угоди про участь України в екопрограмі ЄС Life на EUR5 млрд

1 хв читати
Глава Мінприроди сподівається на якнайшвидшу ратифікацію Радою угоди про участь України в екопрограмі ЄС Life на EUR5 млрд

Міністр захисту навколишнього середовища та природних ресурсів України Руслан Стрілець розраховує на ратифікацію Верховною Радою вже у вересні угоди між Україною та Євросоюзом щодо приєднання нашої країни до міжнародної екологічної програми Life з бюджетом до 2027 року понад EUR5 млрд.

"Це пряма можливість профінансувати заходи, спрямовані на відновлення та збереження живої природи. Це унікальний кейс, коли ми за три місяці підготували всі документи, що зазвичай потребує років, та підписали відповідні угоди", – сказав він на брифінгу в Медіа-центрі у Києві в четвер.

"Я очікую, що у вересні Верховна Рада ратифікує цю угоду, і ми вже швидше зможемо надавати на розгляд цієї програми свої ініціативи, яких на сьогодні вже понад 15", – зазначив міністр.

Як повідомлялося, Україна та ЄС підписали 24 червня угоду про приєднання до запущеної у 1992 році міжнародної екологічної програми Life, бюджет якої на 2021-2027 роки на проєкти із захисту довкілля становить EUR5,43 млрд.

За оновленими даними Мінприроди, збитки довкіллю за півроку воєнної агресії російських окупантів становлять майже 1 трлн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Байден повідомив про виділення $7 млрд на сонячну енергетику

Україні потрібні альтернативні джерела енергії - Зеленська

Мінагрополітики: Усі контрольовані Україною землі будуть засіяні, про скорочення не йдеться

Франція продовжить пошук інструментів контролю українського зерна на ринку ЄС

"ДТЕК Мережі" у 2023 р. переробив 3,5 тис. тонн відходів

"Метінвест" має намір побудувати завод в італійському Пьомбіно як один із найбільш технологічних і екологічних - СЕО

"Інтерпайп" розраховує збільшити постачання до ЄС після початку роботи ринку за правилами Green Deal - топменеджер

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт про відкриття експорту біометану - депутат

Ощадбанк візьме участь у фінансуванні ВЕС 520 МВт на заході України - заступник голови

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА