12:40 15.11.2023

У "Вуглецево нейтральному еко-агро-хабі "Поділля-Містечко" побудують три переробні заводи

2 хв читати

Будівництво індустріального парку "Вуглецево-нейтральний еко-агро-хаб "Поділля-Городок", що розпочалося на Хмельниччині, передбачає створення трьох підприємств глибокої переробки сировини, зокрема заводів із виробництва олій, із виготовлення неочищеного та очищеного медичного спирту з кукурудзи, а також переробки сміття, повідомив міський голова Городка Артур Косинський.

"Вуглецево нейтральний" говорить уже про те, що викиди CO2 будуть мінімальними. Близько 70% продукції, яка вироблятиметься в цьому парку, йтиме на експорт за кордон. Ця продукція буде сертифікована, вироблятиметься виключно на сертифікованому обладнанні з високою нормою екологічного захисту. Тому, щодо екології, це буде екологічний проєкт, екологічний хаб", - розповів він телеканалу "Суспільне".

За його інформацією, індустріальний парк будуватиметься на місці фільтраційного поля колишнього цукрового заводу на площі 50 га. В еко-агро-хабі "Поділля-Містечко", який буде автономним промисловим містечком, передбачено відкриття закладів освіти, готелів, стоянок, елеваторів та укриттів.

Розроблену концепцію погодили в Міністерстві економіки. Після реєстрації та обрання керуючої компанії у 2023 році залучатимуть учасників парку. Це можуть бути як українські, так і іноземні інвестори. До будівництва залучать близько 350 працівників, а для роботи всього індустріального парку знадобиться близько 500 осіб.

"На наступний рік програмою-мінімум буде проєктування і будівництво мереж. Після цього вже, звісно, саме будівництво заводів, цехів, фабрик, самого парку. Найбільш ранні терміни запуску виробництва - 2026 рік", - резюмував міський голова.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Байден повідомив про виділення $7 млрд на сонячну енергетику

Україні потрібні альтернативні джерела енергії - Зеленська

Мінагрополітики: Усі контрольовані Україною землі будуть засіяні, про скорочення не йдеться

Франція продовжить пошук інструментів контролю українського зерна на ринку ЄС

"ДТЕК Мережі" у 2023 р. переробив 3,5 тис. тонн відходів

"Метінвест" має намір побудувати завод в італійському Пьомбіно як один із найбільш технологічних і екологічних - СЕО

"Інтерпайп" розраховує збільшити постачання до ЄС після початку роботи ринку за правилами Green Deal - топменеджер

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт про відкриття експорту біометану - депутат

Ощадбанк візьме участь у фінансуванні ВЕС 520 МВт на заході України - заступник голови

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА