20:25 15.05.2019

Павленко: Якщо ПЦУ діятиме відповідно до томосу, то його не "заберуть"

1 хв читати
Павленко: Якщо ПЦУ діятиме відповідно до томосу, то його не "заберуть"

Експрес-інтерв'ю радника президента України, директора Національного інституту стратегічних досліджень Ростислава Павленка агентству "Інтерфакс-Україна"


- Чи може Вселенський патріарх забрати у Православної церкви України томос?

- Якщо ПЦУ не діятиме всупереч томосу, - наприклад, вноситиме до статуту положення, що суперечать томосу, - то підстав "забрати" томос немає.


- Прокоментуйте ситуацію двовладдя, яка склалася наразі в українській церкві.

- У ПЦУ є предстоятель - митрополит Київський і всієї України Епіфаній. Є Синод, сформований відповідно до статуту. Це не схоже на двовладдя.


- Як ви розцінюєте заяви почесного патріарха Київського та всієї Руси-України Філарета про необхідність збереження Київського патріархату?

- Київський патріархат як церква, релігійне об'єднання не існує ні фактично, ні юридично. Про це було відповідне роз'яснення Міністерства культури України.


- Чи відповідає дійсності твердження почесного патріарха Філарета про існування домовленості між ним, президентом України Петром Порошенком, Епіфанієм і архієреями, що Філарет продовжує керувати церквою на території України разом з Епіфанієм, а останній представляє церкву за межами України?

- Президент не може втручатися в питання внутрішньої організації Церкви. Президент Порошенко обіцяв, що в Української церкви буде томос, що вона буде самостійною, вселенсько визнаною і рівною іншим 14 помісним церквам - і виконав обіцянку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Підтримка України на шляху до справедливості має бути постійною, бо це робота на роки і десятиріччя – генпрокурор

Глава "Центренерго" Андрій Чуркін: Нам вдалося повернути і постачальників вугілля, і покупців електроенергії, тому ОЗП пройдено успішно

Директор Державного центру зайнятості Жовтяк: Наше завдання - змінити стереотип, що ми "біржа праці"

"Укртелеком" збільшить обсяг інвестицій щонайменше на 70% у 2024 р. - гендиректор

Ухвалення нового закону про ОСЦПВ дасть українському ринку можливість відповідати європейським стандартам - гендиректор МТСБУ

Ми реально боремося за те, щоб біржовий ринок агро існував - член НКЦПФР Ільін

Ситуація із захмарними цінами на картоплю у 2024-2025 МР не вирівняється - віце-президент УАВК

Складний процес заміни обов'язкового страхування вимагає продовження перехідного періоду закону "Про страхування" до кінця року

Немчінов: формування сильного Центру уряду дозволить "урядовій машині" працювати злагоджено і стабільно

Уряд повинен централізовано визначити, які об'єкти не можна відключати від е/е, та встановити для них певні зобов'язання – радник прем'єра Бойко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА