14:30 10.05.2022

Індійські фармкомпанії планують відновити імпорт в Україну вже у травні – президент IPMA

5 хв читати
Індійські фармкомпанії планують відновити імпорт в Україну вже у травні – президент IPMA

Президент Асоціації індійських фармацевтичних виробників (Indian Pharmaceutical Manufacturer's Association – IPMA) доктор Менон Р.У.П. в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" розповів, як індійські фармкомпанії у період війни надають Україні гуманітарну допомогу

- Індія, як і багато інших країн світу, допомагає Україні. Яка гуманітарна допомога вже надходить з Індії в Україну?

- З огляду на гуманітарну кризу, спричинену подіями в Україні, Індія прийняла рішення розширити гуманітарну допомогу Україні та сусіднім країнам.

З 24 лютого уряд Індії направив понад 90 тонн гуманітарної допомоги в Україну та сусідні з нею західні країни, тоді як приватні компанії та агентства в Індії також пожертвували аналогічну кількість допомоги, що складається з ліків, ковдр, наметів, брезенту, засобів захисту очей, резервуарів для зберігання води, спальних килимків, хірургічних рукавичок і т. п.

Очікується, що незабаром уряд Індії надасть Україні ще один транш основних ліків та предметів медичного призначення.

Чергову партію медичного обладнання та ліків також відправила в Україну як гуманітарну допомогу компанія Ocean Philanthropic Center PVT LTD (Мумбаї, Індія) у співпраці з місцевим Rotary Club. Найближчим часом очікуються нові партії гуманітарної допомоги від згаданих індійських партнерів.


- Відомо, що IPMA, а також провідні індійські фармацевтичні виробники передають значну гуманітарну допомогу Україні. Що було передано?

- Практично всі учасники нашої асоціації давно живуть в Україні зі своїми сім'ями, їхня доля пов'язана з Україною, і всі ми вважаємо, що настав час повертати борг.

Учасники Асоціації індійських фармацевтичних виробників (Indian Pharmaceutical Manufacturer's Association – IPMA) на сьогодні вже передали в Україні медичну допомогу у вигляді ліків на суму понад 84,8 млн грн та $250 тис. і ще фінансову допомогу розміром понад $500 тис. та 11,5 млн грн.

Учасники IPMA надають благодійну допомогу лікарськими засобами, переважно це антибіотики, анальгетики, кровоспинні, протиалергічні, загальнозміцнювальні препарати та вітаміни.

Крім цього, багато індійців, які постійно проживають в Україні, беруть активну участь у забезпеченні продовольством та наданні негайної допомоги українському населенню.

Волонтери від учасників IPMA доставляють їжу, ліки та необхідні товари, яких потребують військові та евакуйовані громадяни. Також було організовано транспорт для евакуації людей з різних місцевостей (з місць, де точилися бойові дії на момент необхідної евакуації) до західних областей України, і багато хто передав свої складські приміщення владі з гуманітарною метою.

Наші учасники і надалі допомагають народу України.

Багато фармацевтичних компаній, які співпрацюють з нашою асоціацією, також долучаються до надання гуманітарної допомоги для України. Зокрема, фармацевтична компанія Cipla передала партію ліків, включно із вкрай необхідними антибіотиками та інгаляторами вартістю $120 тис. Це також із вдячністю відзначили у Посольстві України в Республіці Індія.

Індійська компанія Intas Pharmaceuticals через Accord Healthcare в Польщі передала ліки для МОЗ України на загальну суму понад 59 млн грн, серед яких протиблювотні засоби, діуретики, антибіотики, протиепілептичні засоби, місцеві анестетики, знеболювальні та жарознижувальні засоби.

Найближчим часом очікуємо постачання гуманітарного вантажу від компанії M.Biotech Limited з Індії в Україну (через Польщу) з лікарськими засобами, зокрема засобами анестезії, транквілізаторами та гормональними препаратами.


- Якою є позиція Індії щодо розв'язаної Росією війни проти України? Що з цього приводу заявляє Індія?

- Індія висловлює серйозне занепокоєння стосовно конфлікту в Україні в різних заявах.

Розвиваючи позицію Індії щодо конфлікту, міністр закордонних справ Індії д-р С. Джайшанкар заявив 6 квітня в індійському парламенті, що Індія "рішуче проти" конфлікту, і "якщо вона обрала сторону, то це сторона миру і негайного припинення насильства". Він заявив: "Ми віримо, що жодного рішення не може бути досягнуто шляхом пролиття крові та ціною невинних життів. У наші дні діалог та дипломатія є правильними відповідями на будь-які суперечки. І слід мати на увазі, що сучасний світовий порядок побудований на Статуті ООН, на повазі до міжнародного права, суверенітету та територіальної цілісності держав, це наша принципова позиція.

Індія послідовно заохочувала переговори між Україною та Росією. Прем'єр-міністр Шрі Нарендра Моді неодноразово розмовляв із президентом Путіним та президентом Зеленським (окремо) з 24 лютого. Він закликав до негайного припинення насильства та повернення на шлях дипломатичних переговорів. Він також запропонував пряму розмову між двома президентами.

Крім того, під час візиту міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова до Індії 1 квітня прем'єр-міністр Моді повторив свій заклик до припинення насильства та висловив готовність Індії в будь-який спосіб сприяти мирним зусиллям. Міністр закордонних справ д-р С. Джайшанкар знову наголосив на необхідності дотримання міжнародного права, Статуту ООН, суверенітету та територіальної цілісності держав.

Глибоко занепокоєна вбивствами мирних жителів у Бучі, Індія "беззастережно засудила" ці вбивства та підтримала заклик до "незалежного розслідування".

Також раніше, 16 березня, індійський суддя у Міжнародному суді Далвір Бхандарі проголосував проти Росії у Вердикті 13:2 про те, що Міжнародний суд "ґрунтовно занепокоєний застосуванням сили Російською Федерацією, що викликає дуже серйозні проблеми у міжнародному праві".

Примітно, що в Індії біля посольства України щодня відбувається "церемонія свічок" –запалюють свічки на спомин про жертв російської агресії в Україні.


- Як ви прокоментуєте позицію Індії?

- Я не політик, але як громадянин Індії, хоча живу і працюю понад 40 років в Україні, наголошу, що дотримання нейтралітету Індії (під час голосування – прим.) в Організації Об'єднаних Націй не скасовує того факту, що Індія серйозно занепокоєна ситуацією в Україні та російською агресією загалом, необхідністю дотримання Статуту ООН, норм міжнародного права та поваги до суверенітету та територіальної цілісності держав. Також Індія закликала повернутися до діалогу як єдиного шляху вперед у своїх заявах та поясненнях.


- Які плани роботи індійських фармацевтичних компаній в Україні?

- Усі наші учасники – індійські фармкомпанії – продовжують працювати в Україні, роблять усе можливе, щоб забезпечити доступ до лікарських засобів у всіх дистриб'юторів і в аптеках України та підтримувати українських пацієнтів своїми зусиллями, надаючи якісні та безпечні ліки і за доступними цінами, і допомагаючи всебічно благодійно.

Наші компанії планують відновити імпорт уже у травні, знайти шляхи постачання через польський та румунський кордони.

Віримо у перемогу України та мир!

На офіційній сторінці Посольства України в Республіці Індія зазначено, що Посольство України в Індії висловлює вдячність індійським фармацевтичним компаніям – членам (учасникам) Асоціації індійських фармацевтичних виробників (IPMA) та їхнім партнерам, зокрема компаніям: AbrylPharma, DiaPharmaLTD. Reddy`s, EuroLifecareLtd./ Konark, HeteroLabsLtd., MacleodsPharmaceuticalsLtd., MegaLifesciences, OrganosynLtd., SunPharmaceuticalIndustriesLtd., а також президенту IPMA д-ру Менону Р.У.П. за підтримку та допомогу українському народу.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сподіваємося обрати нових суддів ВАКС до кінця цього року, можливі зв'язки з державою-агресором перевіряємо прискіпливо – суддя ВАКС, член ВККС Коліуш

Підтримка України на шляху до справедливості має бути постійною, бо це робота на роки і десятиріччя – генпрокурор

Глава "Центренерго" Андрій Чуркін: Нам вдалося повернути і постачальників вугілля, і покупців електроенергії, тому ОЗП пройдено успішно

Директор Державного центру зайнятості Жовтяк: Наше завдання - змінити стереотип, що ми "біржа праці"

"Укртелеком" збільшить обсяг інвестицій щонайменше на 70% у 2024 р. - гендиректор

Ухвалення нового закону про ОСЦПВ дасть українському ринку можливість відповідати європейським стандартам - гендиректор МТСБУ

Ми реально боремося за те, щоб біржовий ринок агро існував - член НКЦПФР Ільін

Ситуація із захмарними цінами на картоплю у 2024-2025 МР не вирівняється - віце-президент УАВК

Складний процес заміни обов'язкового страхування вимагає продовження перехідного періоду закону "Про страхування" до кінця року

Немчінов: формування сильного Центру уряду дозволить "урядовій машині" працювати злагоджено і стабільно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА