20:32 22.07.2020

Будівництво нового аеропорту Дніпра заплановано на вересень 2020 року

2 хв читати
Будівництво нового аеропорту Дніпра заплановано на вересень 2020 року

Перша фаза будівництва міжнародного аеропорту в Дніпрі розпочнеться вже у вересні 2020 року, одночасно мають стартувати роботи зі зведення злітно-посадкової смуги і терміналу, повідомляє прес-служба Дніпропетровської обласної державної адміністрації (ОДА).

"Мінімальні терміни проведення експертиз і тендерів, отримання дозволів регламентує закон. Це тривалий процес. Проте завдяки грамотному менеджменту вже у вересні зможемо розпочати першу фазу будівництва нового аеропорту", - наводить слова голови обладміністрації Олександра Бондаренка прес-служба ОДА.

Він також додав, що для оптимізації термінів будівництва злітно-посадкової смуги, проект розбили на дві частини: тендер на першу фазу відбуватиметься з серпня до вересня. Оберуть підрядника, який восени виконає підготовчі роботи, також одночасно інвестор DCH візьметься за зведення терміналу.

"Паралельно розпочнеться міжнародний тендер на другу фазу робіт - оберуть генпідрядника, який зробить основний обсяг робіт із будівництва смуги. Переможця оголосять за три місяці. До того часу буде готовий проект, який саме пройде необхідну експертизу. Підхід до справи, коли всі процеси виконуються паралельно, дасть змогу нам завершити будівництво наприкінці 2022 року", - зазначив Бондаренко.

Зазначається, що злітно-посадкова смуга аеропорту буде довжиною 3200 м. За новий міжнародний термінал і VIP-термінал в єдиному комплексі відповідає інвестор - українська промислово-фінансова група DCH.

Міжнародний аеропорт "Дніпро" (раніше - "Дніпропетровськ") функціонує з 1943 року, самостійним підприємством став лише у 2011 році. Розташований за 5 км на південний схід від Дніпра. Наразі довжина злітно-посадкової смуги аеропорту становить 2,841 тис. м.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сума угоди з придбання Датагруп-Воля і lifecell у сумі з інвестиційними зобов'язаннями становитиме $1,5 млрд - Шелемба

"Датагруп-Воля" протягом трьох років інвестує понад мільярд грн у розвиток GPON - Шелемба

"Укрнафта" запрошує інвесторів на конкурс із відновлення 20 свердловин

"Укрнафта" запрошує інвесторів на конкурс із відновлення 20 свердловин

Black Iron подасть нову заявку до Кабміну щодо Шиманівського залізнорудного проєкту в рамках оновлених норм із підтримки інвестпроєктів

Інвестори з України готові профінансувати будівництво широкої колії до портів Гданська та Клайпеди - Сольський

ОГТСУ у 2024 р. інвестує в розвиток газотранспортної системи 812,9 млн грн - регулятор

AHK Ukraine пропонує провести низку реформ для залучення іноземного бізнесу до процесу відбудови

KSG Agro шукає інвесторів для будівництва заводу за $8 млн із переробки матеріалів, що залишилися унаслідок руйнувань у Херсонській області

ЄБРР розгляне можливість спільного інвестування з UDF у майбутньому

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА