08:36 23.07.2020

ДТЕК уклав контракт з американською компанією Honeywell на постачання energy storage потужністю 1 МВт

2 хв читати
ДТЕК уклав контракт з американською компанією Honeywell на постачання energy storage потужністю 1 МВт

Енергохолдинг ДТЕК до кінця поточного року має намір запустити систему накопичення енергії (СНЕ) потужністю 1 МВт та ємністю 1,5 МВт-год, контракт про постачання якої уклав з американською компанією Honeywell.

"ДТЕК підписав контракт з американською компанією Honeywell на поставку літій-іонної системи накопичення енергії (СНЕ) потужністю 1 МВт і місткістю 1,5 МВт-год. ДТЕК і Honeywell розпочали детальне проектування системи та її виготовлення, щоб уже до кінця року запустити першу найбільшу батарею України на майданчику Запорізької ТЕС (м. Енергодар)", - йдеться в повідомленні ДТЕК, розміщеному в середу пізно ввечері.

За словами генерального директора "ДТЕК Енерго" Дмитра Сахарука, наведеними в повідомленні, це буде перша в Україні СНЕ промислового масштабу, яка стане пілотним проектом ДТЕК з напрацювання оптимальних моделей роботи на різних сегментах енергетичного ринку країни.

Він також звернув увагу, що система накопичення надаватиме допоміжні послуги системному оператору НЕК "Укренерго", гарантуючи надійну роботу енергосистеми країни.

У ДТЕК зазначили, що розглядають можливість підключення накопичувачів до своїх відновлюваних джерел енергії, наголосивши водночас, що це питання потребує додаткового законодавчого врегулювання.

Як зазначив генеральний директор з відновлюваної енергетики та розподілених активів Honeywell Process Solutions Ерен Ергін (Eren Ergin), система накопичення дасть змогу створити бізнес-модель управління активами накопичення енергії, а також дасть можливість збалансувати енергосистему у міру збільшення частки відновлюваних джерел енергії в Україні.

В енергохолдингу наголосили, що, підписавши контракт Honeywell, ДТЕК приєднався до програми Honeywell Experion® Energy, яка дає змогу великим замовникам розробляти і запускати масштабні промислові системи накопичення енергії.

Як повідомлялося з посиланням на генерального директора ДТЕК Максима Тімченка, компанія також розглядає газопоршневі технології на базі ТЕС ДТЕК, які зможуть відповідати потребам балансування, також планується реалізувати проект із будівництва системи накопичення енергії Energy Storage на Покровській або Нікопольській СЕС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОГТСУ у 2024 р. інвестує в розвиток газотранспортної системи 812,9 млн грн - регулятор

AHK Ukraine пропонує провести низку реформ для залучення іноземного бізнесу до процесу відбудови

KSG Agro шукає інвесторів для будівництва заводу за $8 млн із переробки матеріалів, що залишилися унаслідок руйнувань у Херсонській області

ЄБРР розгляне можливість спільного інвестування з UDF у майбутньому

Міжнародні інвестиції в Україну зросли до $1,2 млрд у 2023 році

Українці заробили $850 млн на інвестиціях у криптоактиви за 2023 р. - Chainalysis

Україна запускає механізм держпідтримки проєктів з великими інвестиціями - Свириденко

Інвестори зможуть одержати компенсацію за побудовані ними об'єкти інженерно-транспортної інфраструктури - Шмигаль

Державний департамент США та Німецький фонд Маршалла США створюють проєкт для сталого відновлення міст України

Компанія Univest інвестувала близько 300 млн грн у новий цех із випуску еко-упаковки в ІП "Фастіндастрі"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА