08:43 31.07.2020

Black Iron заявила про скорочення термінів на свою пропозицію про викуп акцій за варантами

5 хв читати
Black Iron заявила про скорочення термінів на свою пропозицію про викуп акцій за варантами

Канадська гірничорудна компанія Black Iron, яка реалізує проект зі створення нового залізорудного виробництва в Кривому Розі (Дніпропетровська обл.), оголосила про рішення скоротити термін дії варантів на покупку акцій від 29 березня 2019 року і 5 квітня 2019 року, не уточнивши обмеження.

Як йдеться в повідомленні Black Iron у четвер, варанти були випущені в зв'язку з приватним розміщенням юнітів, при цьому кожна заявка на покупку акцій могла бути виконана на одну додаткову звичайну акцію компанії за ціною $ 0,09 за акцію від 29 березня 2022 року і 5 квітня 2022 р в залежності від обставин.

"На варанти поширюється право компанії прискорити дату закінчення терміну дії варантів, якщо звичайні акції компанії закриваються на рівні $ 0,15 або вище за акцію протягом більше 10 послідовних торгових днів на фондовій біржі Торонто. Компанія має право прискорити закінчення строку дії варантів до цієї дати, яка становить 30 робочих днів з дати випуску прес-релізу, який оголошує про здійснення права на прискорення", - наголошується в повідомленні.

При цьому уточнюється, що даний прес-реліз є повідомлення власникам варантів про те, що відбулася подія прискорення, і компанія вирішила прискорити дату закінчення терміну дії варантів. Дане повідомлення стосується тільки варантів від 29 березня 2019 року і 5 квітня 2019 року, але не будь-яких інших варантів, виданих компанією, - констатується в документі.

Також повідомляється, що керівництво Black Iron нещодавно ініціювало переговори з інституційними інвесторами про роялті (при видобутку ЗРС - ІФ), які могли б внести істотний внесок у фінансування, необхідне для будівництва проекту.

"Переговори з главами угоди про комерційні умови, які повинні бути включені в обов'язковий контракт для інвестицій з високою потенційною вартістю ~ $ 60 млн в обмін на отримання контракту на будівництво Шиманівського проекту, були позитивно укладені з однією компанією і успішно просуваються з другою. Більш детальна інформація про це буде розкрита в належний час із зазначенням, що обов'язковий договір буде укладений тільки з однією з цих двох компаній, якщо сторони дійдуть згоди, яка потім очолить заплановане в майбутньому будівництво проекту", - резюмується в прес-релізі.

Як повідомлялося, Black Iron оголосила про намір здійснити без посередників приватне розміщення до 36,54 млн юнітів компанії за ціною 0,05 канадських доларів (CAD) за одиницю на суму до CAD1,83 млн для реалізації проекту будівництва підприємства з випуску концентрату на Шиманівському родовищі залізних руд. Кожен юніт складається з однієї простої акції і однієї третини варанта на покупку акції за ціною CAD0,06 за акцію протягом наступних трьох років.

Закриття пропозиції залишається предметом отримання всіх дозволів регулюючих органів, включно зі схваленням Торонтської фондової біржі . Очікувалося, що закриття пропозиції відбудеться 1 травня 2020 року або раніше. У зв'язку з пропозицією Black Iron може оплачувати збори за пошук інвесторів відповідно до правил і політики біржі.

У березні-квітні минулого року компанія також здійснила приватне розміщення на CAD1,59 млн: двома траншами було продано 26,55 млн юнітів за ціною CAD0,06 за одиницю. Тоді кожен юніт складався з однієї простої акції і половини варанта на покупку акції за ціною CAD0,09 за акцію протягом наступних трьох років.

Тоді з моменту публікації новини про приватне розміщення курсу акцій Black Iron на Торонтській біржі виріс з CAD0,06 до CAD0,07, нині вони котируються за курсом CAD0,06.

Згідно з презентацією компанії, на 31 березня було випущено 192 млн акцій, 10 млн опціонів, 26 млн акцій і 5 млн DSU (deferred stock units), а її капіталізація становила CAD13 млн.

Компанія має намір використовувати залучені від нового розміщення кошти на просування Шиманівського залізорудного проекту, включно з переговорами щодо забезпечення прав на землю, обговорення і переговорів з фінансування будівництва і як оборотний капітал.

Як повідомлялося, Black Iron продовжує переговори з потенційними інвесторами, які проявляють великий інтерес до можливості фінансування значної суми в розмірі $ 452 млн, необхідної для будівництва першої черги Шиманівського залізорудного проекту, в обмін на гарантування прав на залізорудну продукцію обсягом до 4 млн тонн на рік.

У прес-релізі наголошується, до появи COVID-19 потенційні інвестори планували завершити комплексну експертизу інвестицій шляхом проведення візитів на об'єкти проекту, які зараз припинені. Для завершення таких візитів і наступних переговорів стосовно обов'язкових угод про інвестиції наразі очікується відкриття кордонів України і країн-резидентів інвесторів, проте терміни таких поїздок поки невідомі.

Термін окупності проекту оцінюється в 2,9 року, запаси сировини - 411 млн тонн, термін служби проекту - 17 років. Собівартість випуску 1 тонни ЗРС - $32,63.

Black Iron у жовтні 2010 року придбала у Geo Alliance Group Limited інвестиційної групи EastOne українського бізнесмена Віктора Пінчука кіпрську "дочку" Geo-Alliance Ore East Limited разом із ліцензіями за $13 млн, перейменувавши її потім на BKI Cyprus. Основні активи - 99% у ТОВ "Шиманівське Стіл" та "Зеленівське Стіл" (обидва – Дніпро). Розширення підприємства до 8 млн тонн на рік оцінюється в $364 млн.

У липні 2013 року після низки проблем із реалізацією проекту Black Iron повідомила про угоду з найбільшою українською гірничо-металургійною групою "Метінвест" щодо розвитку своїх залізорудних активів. Metinvest B.V. заплатила Black Iron Inc. $20 млн і придбала 49% у BKI Cyprus. Проте пізніше "Метінвест" вийшов із проекту.

На початку 2019 року Black Iron оголосила про підписання необов'язкового меморандуму про взаєморозуміння (MOU) з дочірньою компанією Glencore plc щодо проведення переговорів про будівництво підприємства з випуску концентрату на Шиманівському родовищі, згідно з яким Glencore за рахунок входу в капітал може забезпечити $180 млн, або 40% необхідних для першої черги будівництва.

Шиманівське залізорудне родовище оточене п'ятьма іншими діючими добувними підприємствами, зокрема залізорудним комплексом ArcelorMittal. Наявна інфраструктура, зокрема доступ до електроенергії, залізничних і портових об'єктів, на думку Black Iron, дасть змогу швидко реалізувати проект до стадії виробництва.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОГТСУ у 2024 р. інвестує в розвиток газотранспортної системи 812,9 млн грн - регулятор

AHK Ukraine пропонує провести низку реформ для залучення іноземного бізнесу до процесу відбудови

KSG Agro шукає інвесторів для будівництва заводу за $8 млн із переробки матеріалів, що залишилися унаслідок руйнувань у Херсонській області

ЄБРР розгляне можливість спільного інвестування з UDF у майбутньому

Міжнародні інвестиції в Україну зросли до $1,2 млрд у 2023 році

Українці заробили $850 млн на інвестиціях у криптоактиви за 2023 р. - Chainalysis

Україна запускає механізм держпідтримки проєктів з великими інвестиціями - Свириденко

Інвестори зможуть одержати компенсацію за побудовані ними об'єкти інженерно-транспортної інфраструктури - Шмигаль

Державний департамент США та Німецький фонд Маршалла США створюють проєкт для сталого відновлення міст України

Компанія Univest інвестувала близько 300 млн грн у новий цех із випуску еко-упаковки в ІП "Фастіндастрі"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА