10:24 06.08.2020

"Дочка" Beijing Skyrizon і DCH Group подали нову заяву до АМКУ про купівлю "Мотор Січ"

3 хв читати
"Дочка" Beijing Skyrizon і DCH Group подали нову заяву до АМКУ про купівлю "Мотор Січ"

Дочірня компанія Beijing Skyrizon і DCH Group українського бізнесмена Олександра Ярославського та її афілійовані компанії 4 серпня спільно подали нову заяву до Антимонопольного комітету України (АМКУ) про купівлю акцій "Мотор Січ", йдеться у повідомленні Beijing Xinwei Technology Group Co., Ltd на Шанхайській фондовій біржі у ніч проти четверга.

"Зміна нових партнерів співробітництва не спричинить за собою суттєвих змін у подальшій реорганізації. Beijing Skyrizon сподівається, що ця зміна підштовхне до швидкого отримання схвалення АМКУ, сприятиме якнайшвидшому завершенню великої реструктуризації внутрішніх активів", - наголошується у документі.

Xinwei уточнює, що того самого дня її дочірня компанія Beijing Skyrizon відкликала з Антимонопольного комітету заяву, яку вона раніше подавала спільно з держконцерном "Укроборонпром".

"У зв'язку зі змінами, що відбулися в основі ділового співробітництва між Beijing Skyrizon і його дочірніми підприємствами та ДК "Укроборонпром", Beijing Skyrizon провела переговори щодо співпраці в галузі авіаційних двигунів із компанією DCH Group Україна та її дочірніми компаніями, і дійшла згоди", - пояснюється у повідомленні.

Xinwei нагадує, що АМКУ 9 липня 2019 року повідомив про відкриття справи за заявою Skyrizon Aircraft Holdings Limited (Британські Віргінські о-ви) та "Укроборонпрому" про отримання спільного контролю над ПАТ "Мотор Січ". Відомство направило запити учасникам концентрації, на які були дані відповіді, однак 18 червня 2020 року АМКУ направив нову серію запитів, зазначається у повідомленні.

Xinwei також зазначає, що суб'єкт угоди та акції цільових активів заморожені, тому успішне проведення цієї реорганізації все ще перебуває під питанням.

У повідомленні наголошується, що DCH Group - одна із важливих промислових фінансових груп України, яка об'єднує металургійну, гірничодобувну, машинобудівну, інфраструктурну, фінансову та інші галузі.

За даними джерела в уряді, на сьогодні майже 75% акцій "Мотор Січ" вже належать групі китайських власників, а в АМКУ вирішувалося питання про узгодження угоди з купівлі у них цього пакета компаніями Skyrizon і Xinwei Technology з подальшою безоплатною передачею "Укроборонпрому" 25,00002% акцій. Водночас спірний пакет акцій "Мотор Січ" виступає заставою із фінансування, наданого, зокрема, China Development Bank.

Про занепокоєння США продажем "Мотор Січі" китайським власникам заявив під час візиту до Києва наприкінці серпня 2019 року колишній на той момент радник президента США з питань безпеки Джон Болтон. Наприкінці минулого року тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор заявив, що США розраховують на нову угоду щодо залучення на "Мотор Січ" американського або іншого інвестора, щоб підприємство не було продано китайському покупцеві.

Акції "Мотор-Січ" перебувають під арештом із квітня 2018 року за клопотанням слідчого СБУ з метою збереження речових доказів у розпочатому в липні 2017 року кримінальному провадженні.

ПАТ "Мотор Січ" - один із найбільших світових виробників двигунів для авіаційної техніки, а також промислових газотурбінних установок. Постачає продукцію до більше ніж 100 країн світу.

Підприємство в січні-червні 2020 року отримало 595,56 млн грн чистого прибутку, тоді як за аналогічний період 2019 року чистий збиток становив 428,58 млн грн. Чистий дохід "Мотор Січі" зріс на 16,3% - до 4 млрд 728,9 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна отримала EUR1,5 млрд від ЄС у рамках Ukraine Facility - прем'єр

Concorde Capital проведе масштабну реконструкцію автостанції "Київ"

Єрмак обговорив перспективи інвестування в Україну з делегацією міжнародної групи компаній CRH

ЄІБ готовий надати допомогу Україні в запуску програм соціального житла

ЄІБ розробляє для України програму енергоефективного відновлення житлового фонду бюджетом EUR230 млн

Держава має заохотити великі контейнерні лінії повернутися в порти Одещини - топменеджер "Інтерпайпу"

ArcelorMittal Construction інвестує EUR40 млн у виробництво будматеріалів у Києві

Autodesk знову відклала публікацію річного звіту через перевірку, акції дешевшають на 7,5%

Енергетична незалежність України є значним внеском у безпеку Європи  – президент Vorex

"Запоріжсталь" за 2 роки війни інвестувала в підтримку обладнання понад 1,2 млрд грн, на 2024 рік план - 1 млрд грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА