19:52 30.10.2020

Україна та Франція найближчим часом можуть вийти на підписання міжурядової угоди щодо співпраці з Alstom

2 хв читати
Україна та Франція найближчим часом можуть вийти на підписання міжурядової угоди щодо співпраці з Alstom

Україна та Франція найближчим часом можуть вийти на підписання міжурядової угоди щодо співпраці з Alstom для реалізації проекту постачання електричних локомотивів компанії з частковою локалізацією їх виробництва і технічним обслуговуванням в Україні.

Як зазначено на сайті Міністерства внутрішніх справ, про це повідомив глава відомства Арсен Аваков, який є головою змішаної українсько-французької комісії з економічного співробітництва, під час переговорів із Надзвичайним і Повноважним Послом Франції в Україні Етьєном де Понсеном і головою АТ "Укрзалізниця" Володимиром Жмаком у п'ятницю.

"Ми довго напрацьовували деталі спільного з французькою стороною проекту і найближчим часом можемо вийти на підписання міжурядової угоди, яка повністю задовольнятиме потреби України. У тому числі з урахуванням вимог, поставлених президентом України в частині локалізації виробництва на українських підприємствах", - наводить прес-служба слова Авакова.

Жмак під час переговорів, у свою чергу, повідомив, що УЗ має дуже застарілий парк і його стратегічно треба оновлювати. На цьому етапі, за його словами, "Укрзалізниця" зацікавлена в 50 двосистемних електровозах, здатних транспортувати від 5,5 тис. до 6 тис. тонн вантажу.

"Ці локомотиви потрібні нам з довгостроковою системою технічного обслуговування і локалізацією виробництва в Україні. На другому етапі ми зацікавлені отримати односистемні локомотиви", - сказав він.

Гендиректор компанії Alstom Анрі Пупар-Лафарж запевнив, що вона зможе бути надійним і довгостроковим партнером для "Укрзалізниці" та України.

"На ринку ми працюємо вже багато років і можемо задовольнити потреби "Укрзалізниці". Alstom має досвід роботи на ринках із локалізацією виробничих та сервісних потужностей. Це посилює нашу кооперацію та створює нові робочі місця. Зокрема, ми так працюємо в Казахстані та Південній Африці", - зазначив він.

Міністерство також наголошує, що цей проект започатковано у вересні 2018 року, коли Alstom та "Укрзалізниця" підписали меморандум про взаєморозуміння, який офіційно закріплює співпрацю з надання та обслуговування електричних локомотивів. Фінансова модель проекту передбачає залучення кредитних коштів Держказначейства Франції та інших джерел.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський 27 жовтня зустрівся з генеральним виконавчим директором компанії Alstom Анрі Пупар-Лафаржем й обговорив перспективи реалізації спільних проектів у залізничній сфері.

Французька машинобудівна компанія Alstom є одним зі світових лідерів у виробництві енергетичного обладнання та залізничного транспорту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Concorde Capital проведе масштабну реконструкцію автостанції "Київ"

Єрмак обговорив перспективи інвестування в Україну з делегацією міжнародної групи компаній CRH

ЄІБ готовий надати допомогу Україні в запуску програм соціального житла

ЄІБ розробляє для України програму енергоефективного відновлення житлового фонду бюджетом EUR230 млн

Держава має заохотити великі контейнерні лінії повернутися в порти Одещини - топменеджер "Інтерпайпу"

ArcelorMittal Construction інвестує EUR40 млн у виробництво будматеріалів у Києві

Autodesk знову відклала публікацію річного звіту через перевірку, акції дешевшають на 7,5%

Енергетична незалежність України є значним внеском у безпеку Європи  – президент Vorex

"Запоріжсталь" за 2 роки війни інвестувала в підтримку обладнання понад 1,2 млрд грн, на 2024 рік план - 1 млрд грн

Україна створює максимально сприятливий інвестиційний клімат для потенційних інвесторів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА