20:17 30.10.2020

Міненерго має намір співпрацювати з південнокорейською КТ у сфері розвитку "розумних мереж"

2 хв читати
Міненерго має намір співпрацювати з південнокорейською КТ у сфері розвитку "розумних мереж"

Міністерство енергетики України та південнокорейська КТ (KT Corporation) підписали меморандум про взаєморозуміння щодо впровадження в Україні технологій Smart Grid ("розумні мережі").

Як повідомили в прес-службі міністерства, підписаний у п'ятницю меморандум передбачає насамперед співпрацю у сфері "розумного" обліку електроенергії.

KT Corporation здійснює діяльність у сфері зв'язку та інформаційних технологій, є найбільшим провайдером інтегрованих проводових і безпровідних телекомунікаційних послуг Південної Кореї.

"Ми зацікавлені в модернізації електроенергетики України на базі найсучасніших технологій. Наразі ми завершуємо розробку концепції впровадження Smart Grid технологій в Україні", - сказала в. о. міністра енергетики Ольга Буславець під час підписання угоди.

Реалізація концепції дасть можливість, зокрема, знизити втрати електроенергії в мережах, налагодити онлайн-моніторинг якості електроенергії, а також здійснювати аналіз балансів електроенергії в різних вузлах електромереж.

Технологія Smart Grid є одним із ключових технічних інструментів у реалізації моделі "3 Д" (декарбонізація, децентралізація і диджиталізація) в сучасній світовій енергетиці. Впровадження "розумних мереж" дає змогу, зокрема, підвищити якість обліку електроенергії, досягти оптимального балансу в її виробництві та споживанні, а також забезпечити максимальну надійність постачань. Крім того, Smart Grid має суттєвий вплив на реорганізацію ринку електроенергії, коли споживачі стають його безпосередніми учасниками.

Південна Корея є одним зі світових технологічних лідерів у сучасній енергетиці, включно зі спорудженням акумуляторів зберігання е/е (Energy Storage) і впровадження Smart Grid.

"Підтвердженням ефективності корейських технологій в електроенергетиці є, зокрема, один із найнижчих рівнів втрат е/е і показник SAIDI. Ми впевнені, що наша співпраця у сфері "розумних мереж" матиме взаємовигідний ефект і знайде своє продовження у подальшому співробітництві між Україною та Південною Кореєю в енергетичній сфері", - зазначила в. о. міністра.

Як повідомлялося, НКРЕКП на засіданні в п'ятницю схвалила RAB-тарифи для перших трьох обласних операторів систем розподілу е/е в особі "Кіровоград-", "Рівне-" та "Тернопільобленерго", що забезпечить енергопостачальників додатковими коштами для модернізації електромереж та впровадження технологій "розумних мереж".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Concorde Capital проведе масштабну реконструкцію автостанції "Київ"

Єрмак обговорив перспективи інвестування в Україну з делегацією міжнародної групи компаній CRH

ЄІБ готовий надати допомогу Україні в запуску програм соціального житла

ЄІБ розробляє для України програму енергоефективного відновлення житлового фонду бюджетом EUR230 млн

Держава має заохотити великі контейнерні лінії повернутися в порти Одещини - топменеджер "Інтерпайпу"

ArcelorMittal Construction інвестує EUR40 млн у виробництво будматеріалів у Києві

Autodesk знову відклала публікацію річного звіту через перевірку, акції дешевшають на 7,5%

Енергетична незалежність України є значним внеском у безпеку Європи  – президент Vorex

"Запоріжсталь" за 2 роки війни інвестувала в підтримку обладнання понад 1,2 млрд грн, на 2024 рік план - 1 млрд грн

Україна створює максимально сприятливий інвестиційний клімат для потенційних інвесторів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА