20:33 06.11.2020

"Фармак" запустив краудфандинговий майданчик на платформі "Екошкола"

2 хв читати

Фармкомпанія "Фармак" запустила краудфандинговий майданчик на платформі свого освітнього проекту "Екошкола".

Як повідомляється в прес-релізі компанії, на нещодавно запущеній інтернет-платформі проекту бізнес зможе обрати й підтримати учнівські еко-проекти, а команди-учасниці, що пройшли навчання й подали свої проекти на конкурс, але не отримали міні-грантів, зможуть знайти спонсорів і реалізувати свої ідеї.

"Коли проект "Екошкола" масштабувався на всю Україну, ми побачили гостру проблему українських шкіл, особливо шкіл у регіонах, маленьких містах і селах. Їм не вистачає уваги з боку громадських організацій, бізнесу та країни загалом. Отримавши заявки на участь у проекті, ми побачили безмежний творчий потенціал школярів і їхнє прагнення здобути нові знання та зробити по-справжньому значимі проекти", - зазначила керівник департаменту корпоративних комунікацій і сталого розвитку "Фармак" Олена Зубарєва.

Максимальна вартість проекту, представленого на майданчику, 25 тис. грн, мінімальна - 10 тис. грн.

"Фармак" запустив проект "Екошкола" у 2018 році в Шостці, де розташований департамент з виробництва АФІ АТ "Фармак". Його учасниками стали дев'ять шкіл міста. У рамках проекту учні 8-11 класів пройшли освітній курс, який тривав вісім місяців, з глобальних теоретичних екологічних питань і навчилися застосовувати здобуті знання з практики. Найкращі проекти, спрямовані на вирішення екологічних проблем конкретної школи, отримали міні-гранти від АТ "Фармак" на їх реалізацію.

У 2019 році "Фармак" розширив межі екологічного проекту "Екошкола" і залучив до нього десять шкіл Києва. Навчально-методичний посібник "Екошкола" схвалений Міністерством освіти і науки України.

З 1 вересня "Екошкола" стала національним проектом й охопила всю Україну, запустивши онлайн-платформу https://ecoschool.com.ua

Серед реалізованих у рамках "Екошколи" проектів проект "Зарядка Драйв" - велосипед-генератор, який виробляє енергію й заряджає мобільні пристрої, встановлення фонтанчиків, з яких можна пити очищену воду, встановлення сенсорних водопровідних змішувачів, облаштування на прилеглій території навчального закладу системи ферментації органічних відходів, термокомпостер для переробки органічного сміття й отримання біогумусу, який є добривом для рослин, проект "Створення навчально-дослідницьких еко-клумб школи" тощо.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Concorde Capital проведе масштабну реконструкцію автостанції "Київ"

Єрмак обговорив перспективи інвестування в Україну з делегацією міжнародної групи компаній CRH

ЄІБ готовий надати допомогу Україні в запуску програм соціального житла

ЄІБ розробляє для України програму енергоефективного відновлення житлового фонду бюджетом EUR230 млн

Держава має заохотити великі контейнерні лінії повернутися в порти Одещини - топменеджер "Інтерпайпу"

ArcelorMittal Construction інвестує EUR40 млн у виробництво будматеріалів у Києві

Autodesk знову відклала публікацію річного звіту через перевірку, акції дешевшають на 7,5%

Енергетична незалежність України є значним внеском у безпеку Європи  – президент Vorex

"Запоріжсталь" за 2 роки війни інвестувала в підтримку обладнання понад 1,2 млрд грн, на 2024 рік план - 1 млрд грн

Україна створює максимально сприятливий інвестиційний клімат для потенційних інвесторів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА