15:34 01.12.2020

ВР відправила на повторне друге читання законопроект про "інвестнянь"

2 хв читати
ВР відправила на повторне друге читання законопроект про "інвестнянь"

Верховна Рада відмовилася підтримати в другому читанні й відправила на доопрацювання законопроект №3760 про держпідтримку інвестпроектів зі значними інвестиціями (так званий законопроект про інвестнянь), який передбачає, зокрема, звільнення таких проектів від сплати окремих податків.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", законопроект підтримали 44 народних депутати за необхідних 226 голосів.

Згідно з матеріалами до законопроекту на парламентському сайті, в редакції законопроекту до другого читання еквівалент суми "значних інвестицій" знижено з EUR30 млн до EUR20 млн. Також до другого читання комітет запропонував розширити перелік сфер для проектів, які можуть претендувати на таку підтримку.

Ці поправки та інші викликали обговорення під куполом ВР. Низку поправок, схвалених комітетом, народні депутати поставили на підтвердження і вони не набрали потрібної кількості голосів.

"З огляду на те, що поставлені на підтвердження поправки наші деякі колеги не підтримали, це розбалансувало закон", - сказав голова комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха, виступаючи з трибуни парламенту.

У редакції законопроекту до другого читання зазначено, що інвестиційний проект зі значними інвестиціями має реалізовуватися у сферах: переробної промисловості (крім діяльності з виробництва та обігу тютюнових виробів, спирту етилового, коньячного та плодового, алкогольних напоїв), видобутку з метою подальшої переробки та/або збагачення корисних копалин (крім кам'яного і бурого вугілля, сирої нафти і природного газу), поводження з відходами, транспорту, складського господарства, поштової та кур'єрської діяльності, логістики, освіти, наукової і науково-технічної діяльності, охорони здоров'я, мистецтва, культури, спорту, туризму і курортно-рекреаційній сфері.

Законопроект зазначає, що на держпідтримку можуть розраховувати проекти, які створюють щонайменше 80 робочих місць із зарплатою на 15% вище середньої зарплати в регіоні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Держава має заохотити великі контейнерні лінії повернутися в порти Одещини - топменеджер "Інтерпайпу"

ArcelorMittal Construction інвестує EUR40 млн у виробництво будматеріалів у Києві

Autodesk знову відклала публікацію річного звіту через перевірку, акції дешевшають на 7,5%

Енергетична незалежність України є значним внеском у безпеку Європи  – президент Vorex

"Запоріжсталь" за 2 роки війни інвестувала в підтримку обладнання понад 1,2 млрд грн, на 2024 рік план - 1 млрд грн

Україна створює максимально сприятливий інвестиційний клімат для потенційних інвесторів

Шмигаль зустрівся з представниками американського бізнесу

Сума угоди з придбання Датагруп-Воля і lifecell у сумі з інвестиційними зобов'язаннями становитиме $1,5 млрд - Шелемба

"Датагруп-Воля" протягом трьох років інвестує понад мільярд грн у розвиток GPON - Шелемба

"Укрнафта" запрошує інвесторів на конкурс із відновлення 20 свердловин

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА