14:29 17.12.2020

Зеленський закликав послів за кордоном залучати прямі іноземні інвестиції в Україну

2 хв читати
Зеленський закликав послів за кордоном залучати прямі іноземні інвестиції в Україну

Залучення прямих іноземних інвестицій в Україну, просування українського експорту, відстоювання інтересів українського бізнесу за кордоном - основні завдання для послів України за кордоном у сфері економічної дипломатії, заявив президент України Володимир Зеленський.

"Для України важливо бути інтегрованою у світову економіку. І бачу, що напрям економічної дипломатії отримав у МЗС певне оновлення, але поки що ми не бачимо кінцевого результату. Завдання кожного посла у цій сфері такі: залучення прямих іноземних інвестицій в Україну", - сказав глава держави на пленарній сесії "Стратегічні пріоритети зовнішньої політики України" в рамках конференції керівників закордонних дипломатичних установ України в четвер.

Зеленський також назвав завданням для послів просування українського експорту, відстоювання інтересів українського бізнесу за кордоном. "З очевидних причин, обсяги товарообігу між країнами впали у всьому світі цього року, але вже сьогодні кожен із вас у своїй країні перебування має шукати всі можливості не тільки для його відновлення, а й збільшення. Пропонуйте, будь ласка, ваші ідеї, нові ідеї, вносьте пропозиції щодо відкриття нових переговорів про зони вільної торгівлі, не тільки товарами, а й послугами. Вивчайте ринки ваших країн перебування, знайомтеся з основними імпортерами і ритейлерами", - сказав він, звертаючись до дипломатів.

Глава держави наголосив, що в нинішніх умовах український посол має стати найкращим українським економістом у своїй країні перебування. "І, безумовно, всі ви маєте розуміти, що наша економічна співпраця не обмежується тільки Європою, США або Канадою. Ні. Близький Схід, Африка, Азія, Південна Америка - тут у нас не менше, якщо не більше перспективи, і потенціал для економічного співпраці", - сказав він.

На думку Зеленського, багатообіцяючими в контексті посилення співробітництва є країни Перської затоки - Об'єднані Арабські Емірати, Саудівська Аравія, Катар.

"Ще один важливий регіон, до якого має повернутися обличчям Україна, це Африка. Маємо посилити нашу дипломатичну присутність у цьому регіоні, адже там також містяться наші економічні інтереси", - зазначив президент, додавши, що економічні досягнення у двосторонній співпраці - це один з основних критеріїв, за якими він оцінює і цінує роботу посла.

Президент зауважив, що новопризначені посли мають показати перші результати своєї роботи на економічному напрямі вже через півроку після призначення. "Немає результату - немає посади посла. Прошу міністра закордонних справ пана Кулебу розробити і подати до Офісу президента модель ключових критеріїв оцінки ефективності роботи саме послів саме в економічному напрямі", - заявив Зеленський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

AHK Ukraine пропонує провести низку реформ для залучення іноземного бізнесу до процесу відбудови

KSG Agro шукає інвесторів для будівництва заводу за $8 млн із переробки матеріалів, що залишилися унаслідок руйнувань у Херсонській області

ЄБРР розгляне можливість спільного інвестування з UDF у майбутньому

Міжнародні інвестиції в Україну зросли до $1,2 млрд у 2023 році

Українці заробили $850 млн на інвестиціях у криптоактиви за 2023 р. - Chainalysis

Україна запускає механізм держпідтримки проєктів з великими інвестиціями - Свириденко

Інвестори зможуть одержати компенсацію за побудовані ними об'єкти інженерно-транспортної інфраструктури - Шмигаль

Державний департамент США та Німецький фонд Маршалла США створюють проєкт для сталого відновлення міст України

Компанія Univest інвестувала близько 300 млн грн у новий цех із випуску еко-упаковки в ІП "Фастіндастрі"

Україна працює над запуском Агенції залучення інвестицій - перший віце-прем'єр

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА