17:05 01.02.2021

ДТЕК збільшить інвестиції в електроінфраструктуру Києва у 2021 році на 35%

2 хв читати
ДТЕК збільшить інвестиції в електроінфраструктуру Києва у 2021 році на 35%

ПрАТ "ДТЕК Київські електромережі" збільшило інвестиційну програму на 2021 рік на 35% порівняно з 2018-2020 роками і планує вкласти в розвиток електромережної інфраструктури Києва цього року понад 645 млн грн, повідомляється в прес-релізі компанії в понеділок.

"Інвестиційну програму ДТЕК Київські електромережі збільшили на 35% порівняно з 2018-2020 роками. Це стало можливим завдяки впровадженню з 1 січня 2021 року стимулюючого тарифоутворення. Тепер під час розрахунку тарифу державний регулятор НКРЕКП використовує нову, більш ефективну методику формування ціни на розподіл електроенергії, що дозволяє збільшити обсяг фінансування розвитку електромереж", - йдеться в прес-релізі.

Компанія в 2021 році планує спрямувати інвестиції в реконструкцію підстанцій, розподільчих пунктів, кабельних і повітряних ліній, розвиток системи розумних мереж (Smart Grid), а також упровадження сучасного клієнтського сервісу.

"У розвиток електромережі Києва цього року компанія інвестує понад 645 мільйонів гривень. Запланували реконструювати три великі підстанції 110 кВт та реалізувати 64 проекти, що підвищать надійність електропостачання столиці та оперативність ліквідації аварійних ситуацій", - зазначив в.о. генерального директора ДТЕК Київські електромережі Денис Бондар.

У 2021 році "ДТЕК Київські електромережі" планує продовжити впровадження проектів з автоматизації та цифровізації. Компанія розвиватиме автоматизовану систему диспетчерського управління, яка дає змогу в режимі реального часу відслідковувати технічний стан електрообладнання. Це допоможе більш оперативно усувати аварійні ситуації. Впровадження технологій з автоматизації та цифровізації дозволить надалі трансформувати поточну інфраструктуру електричних мереж у Smart Grid, що відповідає потребам сучасної економіки і клієнтів.

Окрім того, компанія планує підвищити якість обслуговування клієнтів за рахунок модернізації обладнання та програмного забезпечення контакт-центру й використання сучасних дистанційних каналів і сервісів.

"ДТЕК Мережі" розвиває бізнес із розподілу електроенергії та експлуатації електромереж у Києві, Київській, Дніпропетровській, Донецькій та Одеській областях. Підприємства "ДТЕК Мережі" обслуговують 5,4 млн домогосподарств і 150 тис. підприємств.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

AHK Ukraine пропонує провести низку реформ для залучення іноземного бізнесу до процесу відбудови

KSG Agro шукає інвесторів для будівництва заводу за $8 млн із переробки матеріалів, що залишилися унаслідок руйнувань у Херсонській області

Міжнародні інвестиції в Україну зросли до $1,2 млрд у 2023 році

Українці заробили $850 млн на інвестиціях у криптоактиви за 2023 р. - Chainalysis

Україна запускає механізм держпідтримки проєктів з великими інвестиціями - Свириденко

Інвестори зможуть одержати компенсацію за побудовані ними об'єкти інженерно-транспортної інфраструктури - Шмигаль

Державний департамент США та Німецький фонд Маршалла США створюють проєкт для сталого відновлення міст України

Компанія Univest інвестувала близько 300 млн грн у новий цех із випуску еко-упаковки в ІП "Фастіндастрі"

Україна працює над запуском Агенції залучення інвестицій - перший віце-прем'єр

Київщина спільно з південнокорейськими інвесторами почала розробку Транспортної моделі регіону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА