17:40 05.03.2021

Британські та фінські інвестори побудують на Львівщині завод з переробки картоплі

2 хв читати
Британські та фінські інвестори побудують на Львівщині завод з переробки картоплі

Виробник картоплі Central Plains Group Україна (CPG) має намір побудувати в Глинянах (Львівська обл.) завод із безвідходної переробки картоплі продуктивністю 40-50 тис. тонн на рік. Про це йдеться в повідомленні на сайті Львівської обласної державної адміністрації (ЛОДА).

"Ми вирощуємо картоплю і співпрацюємо з компанією Frito-Lay, яка займається виробництвом чипсів. Зараз кожна шоста пачка чипсів цієї компанії виготовлена з нашої картоплі, а загалом це кожна десята пачка в Україні. Амбітні плани - щоб кожна четверта пачка в Україні була з нашої картоплі", - повідомив член ради директорів і представник Фінського інвестфонду Олег Дрінь.

За даними відомства, інвестори з CPG Україна та голова ЛОДА Максим Козицький обговорили робочі моменти реалізації проекту, зокрема дозвільну документацію на будівництво заводу з переробки картоплі. Також CPG обговорили з обладміністрацією можливість ремонту дороги Заставне - Глиняни у 2021 році.

ЛОДА зазначила, що компанія, заснована групою аграріїв з Великої Британії та Фінляндії, планує інвестувати в проект із безвідходної переробки картоплі (зокрема, в крохмаль) майже $7 млн і створити близько 50 робочих місць.

"Для вигідного функціонування заводу є велика потреба в сировині. Ми плануємо налагодити співпрацю з місцевими фермерами та побудувати ефективний процес вирощування та постачання сировини на завод. У планах співпраця з USAID з розвитку фермерства та в подальшому налагодити процес закупівлі в аграріїв картоплі ", - зазначив Дрінь.

Згідно з даними ЛОДА, CPG у 2020 році виростила 15 тис. тонн картоплі в Кам’янка-Бузькому і Самбірському районах Львівської області на загальній площі 700 гектарів.

Компанія торік запустила в експлуатацію першу чергу картоплесховища місткістю 11 тис. тонн із холодильним обладнанням. Цього року CPG планує будівництво другої черги картоплесховища з аналогічною місткістю.

Як повідомлялося, Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України прогнозує в 2020/2021 маркетинговому році виробництво картоплі на рівні 20,859 млн тонн за імпорту 0,45 млн тонн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОГТСУ у 2024 р. інвестує в розвиток газотранспортної системи 812,9 млн грн - регулятор

AHK Ukraine пропонує провести низку реформ для залучення іноземного бізнесу до процесу відбудови

ЄБРР розгляне можливість спільного інвестування з UDF у майбутньому

Міжнародні інвестиції в Україну зросли до $1,2 млрд у 2023 році

Українці заробили $850 млн на інвестиціях у криптоактиви за 2023 р. - Chainalysis

Україна запускає механізм держпідтримки проєктів з великими інвестиціями - Свириденко

Інвестори зможуть одержати компенсацію за побудовані ними об'єкти інженерно-транспортної інфраструктури - Шмигаль

Державний департамент США та Німецький фонд Маршалла США створюють проєкт для сталого відновлення міст України

Компанія Univest інвестувала близько 300 млн грн у новий цех із випуску еко-упаковки в ІП "Фастіндастрі"

Україна працює над запуском Агенції залучення інвестицій - перший віце-прем'єр

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА