19:55 05.04.2021

"Нафтогаз" автоматизує бізнес-процеси для виходу на IPO

2 хв читати
"Нафтогаз" автоматизує бізнес-процеси для виходу на IPO

Дочірня компанія НАК "Нафтогаз України" "Нафтогазбезпека" запустила в промислову експлуатацію систему для управління підприємством SAP S/4HANA, що дає змогу, зокрема, вихід на IPO, повідомив департамент інтегрованих комунікацій НАК у понеділок.

"Із рішеннями SAP ми не тільки автоматизуємо господарські операції. Такі проекти допомагають змінити бізнес-процеси в компанії, забезпечують прозорість її діяльності, підвищують капіталізацію і уможливлюють вихід на ІРО", - зазначив голова правління НАК Андрій Коболєв, слова якого наведено в прес- релізі.

Згідно з повідомленням, система, яка автоматизує всі господарські операції від закупівель до збуту в єдиній системі, відповідає міжнародним стандартам і є уніфікованою для всіх компаній групи.

У компанії зазначили, що SAP S/4HANA впроваджена в офісі "Нафтогазу", "Укртранснафті", "Укравтогазі", "Нафтогаз Ойл Трейдинг", дочірній IТ-компанії "Нафтогазу" - "Нафтогаз Цифрові Технології" (НЦТ). У 2021 році впровадження планується ще в "Укрспецтрансгазі", а також розпочато проект переходу на цю систему в компанії "Укргазвидобування".

За словами директора з інформаційних технологій "Нафтогазу" Марини Квашніної, НАК під час впровадженні продуктів SAP першою в Україні перейшла на використання спеціалізованого хмарного сервісу замість купівлі фізичних серверів.

У повідомленні наголошується, що проект реалізовано за три місяці силами команди департаменту експертизи SAP, департаменту послуг обліку та підготовки звітності НЦТ.

Згідно з релізом, ДП "Нафтогазбезпека" займається наданням послуг з охорони державної власності, охорони громадян, управління ризиками кібербезпеки. Наприкінці минулого року команда НЦТ отримала сертифікат Центру експертизи SAP на рівні primary.

Як повідомлялося, "Нафтогаз" має на меті вихід на IPO через декілька років, Кабінет Міністрів минулого року затвердив політику власності НАК із планом IPO міноритарного пакета.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄІБ готовий надати допомогу Україні в запуску програм соціального житла

ЄІБ розробляє для України програму енергоефективного відновлення житлового фонду бюджетом EUR230 млн

Держава має заохотити великі контейнерні лінії повернутися в порти Одещини - топменеджер "Інтерпайпу"

ArcelorMittal Construction інвестує EUR40 млн у виробництво будматеріалів у Києві

Autodesk знову відклала публікацію річного звіту через перевірку, акції дешевшають на 7,5%

Енергетична незалежність України є значним внеском у безпеку Європи  – президент Vorex

"Запоріжсталь" за 2 роки війни інвестувала в підтримку обладнання понад 1,2 млрд грн, на 2024 рік план - 1 млрд грн

Україна створює максимально сприятливий інвестиційний клімат для потенційних інвесторів

Шмигаль зустрівся з представниками американського бізнесу

Сума угоди з придбання Датагруп-Воля і lifecell у сумі з інвестиційними зобов'язаннями становитиме $1,5 млрд - Шелемба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА