Інвестиції

Зеленський вітає співпрацю "Укрзалізниці" з компанією Stadler

Президент України Володимир Зеленський вітає підписання меморандуму про взаєморозуміння і співпрацю між АТ "Укрзалізниця" і компанією Stadler, яке відбулося 7 травня за результатами переговорів за участю представників Офісу президента України, Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості та Міністерства інфраструктури України.

Як повідомляється на сайті глави Української держави у п'ятницю, наразі Stadler шукатиме майданчик для будівництва заводу з виробництва рухомого складу приміських потягів і міських трамваїв. Наступними кроками буде трансфер технологій і навчання працівників для забезпечення якості продукції, яка б відповідала стандартам компанії. Цей завод орієнтуватиметься і на внутрішнього українського споживача та участь у тендерах, і на експорт продукції до інших країн.

"Ми всіляко підтримуємо такі інвестиції в нашу країну. Україна зацікавлена в такій співпраці, і ми обговорювали такі можливості під час офіційного візиту до України президента Швейцарської Конфедерації", - сказав Зеленський на зустрічі з головою правління - генеральним директором Stadler CIS AG Петером Хрістофом Шпулером і генеральним директором Stadler CIS AG Александром Люфтом.

Як зазначається в повідомленні, співпраця зі Stadler також сприятиме реалізації проекту приміського залізничного сполучення City Express, перший етап якого має бути втілений у Києві, Дніпрі та Харкові.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ