19:43 03.06.2021

Glovo відкриває технологічний хаб у Києві

2 хв читати
Glovo відкриває технологічний хаб у Києві

Сервіс кур'єрської доставки Glovo відкриває в Києві перший технологічний хаб компанії Glovo в Східній Європі.

На прес-конференції в Києві в четвер генеральний менеджер компанії Glovo в Східній Європі та Центральній Азії Дмитро Расновський заявив, що компанія вже почала наймати співробітників. При цьому розглядаються варіанти розміщення хабу з урахуванням можливості в майбутньому масштабувати його на команду зі 100 IТ-фахівців.

"Україна - центр нашого бізнесу в регіоні. Ми вже інвестували EUR50 млн у країну і плануємо вкласти близько EUR20 млн за наступний рік у розвиток бізнесу, в запрошення фахівців, у маркетинг", - заявив співзасновник компанії Glovo Саша Мішо.

Планується, що київський технохаб здійснюватиме розробку програмних продуктів для всієї мережі Glovo.

"В Україні ми плануємо створити інженерний центр, який працюватиме над удосконаленням наших платформ для всіх учасників сервісу Glovo - користувачів, кур'єрів, партнерів. Ми не лише розширюємо можливості компанії на глобальному рівні, а і створюємо центр для легкої адаптації продукту під локальні потреби ринку України та інших країн", - заявив СТО компанії Glovo Нарек Вердян.

Під час першого раунду роботи хабу в Києві компанія планує найняти близько 50 розробників за різними напрямами, поступово нарощуючи команду.

Наразі Glovo шукає фахівця на посаду керівника технічного хабу в Києві, потім відкриє вакансії на позиції фронтенд- і бекенд-інженерів, фулстек-розробників, дата-інженерів, менеджерів інженерних команд.

Як зазначають у компанії, в основі роботи сервісу Glovo - потужна IТ-інфраструктура, що об'єднує мобільні застосунки користувачів, партнерів і кур'єрів. Раніше вся розробка IТ-продукту здійснювалася в штаб-квартирі Glovo у Барселоні та в технологічному хабі у Варшаві.

Тепер іще один такий технологічний хаб працюватиме в Києві.

"Робота Glovo в Україні та відкриття технологічного хабу - це дуже показовий успішний кейс для іноземних технологічних компаній, і не лише у сфері foodtech... Я переконаний, що такі новини не лише покращують імідж України та наших IT-професіоналів на міжнародному ринку, а й залучать нові інвестиції", - прокоментував відкриття технохабу керівний партнер венчурного фонду GR Capital Макс Філіппов.

Сервіс Glovo був заснований у Барселоні, працює більше ніж у 650 містах у 22 країнах світу на трьох континентах: у Європі, Центральній і Південній Америці, в Африці на південь від Сахари. Щомісяця у всьому світі доставкою Glovo користуються понад 2,5 млн споживачів, замовлення доставляють більше ніж 51 тис. кур'єрів, а кількість асоційованих партнерів сягає 25 тис.

В Україні сервіс Glovo розпочав роботу в жовтні 2018 року, він представлений у 29 містах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОГТСУ у 2024 р. інвестує в розвиток газотранспортної системи 812,9 млн грн - регулятор

AHK Ukraine пропонує провести низку реформ для залучення іноземного бізнесу до процесу відбудови

KSG Agro шукає інвесторів для будівництва заводу за $8 млн із переробки матеріалів, що залишилися унаслідок руйнувань у Херсонській області

ЄБРР розгляне можливість спільного інвестування з UDF у майбутньому

Міжнародні інвестиції в Україну зросли до $1,2 млрд у 2023 році

Українці заробили $850 млн на інвестиціях у криптоактиви за 2023 р. - Chainalysis

Україна запускає механізм держпідтримки проєктів з великими інвестиціями - Свириденко

Інвестори зможуть одержати компенсацію за побудовані ними об'єкти інженерно-транспортної інфраструктури - Шмигаль

Державний департамент США та Німецький фонд Маршалла США створюють проєкт для сталого відновлення міст України

Компанія Univest інвестувала близько 300 млн грн у новий цех із випуску еко-упаковки в ІП "Фастіндастрі"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА