20:09 21.07.2021

Зеленський підписав закон про ратифікацію угоди з Францією щодо покращення водопостачання в Києві

2 хв читати
Зеленський підписав закон про ратифікацію угоди з Францією щодо покращення водопостачання в Києві

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про ратифікацію Рамкового договору між Кабінетом міністрів і урядом Французької Республіки про офіційну підтримку проекту з покращення водопостачання в місті Києві, який Верховна Рада ухвалила 1 липня, повідомляє прес-служба глави держави в середу.

"Відповідна угода була укладена 13 травня 2021 року в Києві. Вона передбачає фінансування інвестиційного проекту з покращення водопостачання у столиці, що складається з трьох частин: захист Деснянської та Дніпровської водопровідних станцій від гідравлічних ударів; заміна двох трубопроводів, що йдуть від Деснянської водопровідної станції, та проведення дослідження у пілотній зоні в мережі водопостачання з метою зменшення водовтрат; оптимізація роботи Деснянської водопровідної станції та будівництво цеху рециркуляції для очищення промивних вод та утилізації осадів очищення промивних вод"- йдеться в повідомленні.

У ньому уточнюється, що суб'єктом з реалізації проекту визначено ПрАТ "АК "Київводоканал".

"Договір передбачає, що французькою стороною надається кредит на суму, що не перевищує 70 млн євро, і призначається для фінансування 100% реалізації проекту та використовується для фінансування контракту на придбання у Франції французьких товарів, робіт і послуг на суму не менше 70% від загальної суми кредиту; придбання українських або іноземних товарів, робіт і послуг на суму в межах 30% від суми кредиту; виконання контрактів з відповідними субпідрядниками перебуває у сфері відповідальності французького постачальника", - повідомляють в Офісі президента.

Зазначається, що Для реалізації проекту уряд Франції надає субкредит "Київводоканалу". Гарантом виконання зобов’язань субкредитного договору виступає Київська міська рада.

"Кредит надається на строк 40 років, включно з пільговим періодом (15 років). Відсоткова ставка за кредитом становить 0,0092% річних. Для отримання кредиту контракт має бути прийнятий до виконання не пізніше 31 грудня 2023 року", - резюмують в ОП.

Як повідомлялося, 13 травня Кабінет міністрів України підписав рамковий договір з урядом Франції про кредитне фінансування проектів з модернізації систем водопостачання в Києві та Луганській області на суму EUR70 млн кожен.

Раніше в середу Зеленський підписав закон про ратифікацію угоди з Францією про фінансування проекту з покращення водопостачання на Луганщині.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна отримала EUR1,5 млрд від ЄС у рамках Ukraine Facility - прем'єр

Єрмак обговорив перспективи інвестування в Україну з делегацією міжнародної групи компаній CRH

ЄІБ готовий надати допомогу Україні в запуску програм соціального житла

ЄІБ розробляє для України програму енергоефективного відновлення житлового фонду бюджетом EUR230 млн

Держава має заохотити великі контейнерні лінії повернутися в порти Одещини - топменеджер "Інтерпайпу"

ArcelorMittal Construction інвестує EUR40 млн у виробництво будматеріалів у Києві

Autodesk знову відклала публікацію річного звіту через перевірку, акції дешевшають на 7,5%

Енергетична незалежність України є значним внеском у безпеку Європи  – президент Vorex

"Запоріжсталь" за 2 роки війни інвестувала в підтримку обладнання понад 1,2 млрд грн, на 2024 рік план - 1 млрд грн

Україна створює максимально сприятливий інвестиційний клімат для потенційних інвесторів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА