19:42 10.11.2021

Україна і США обговорили перегляд Угоди про торговельно-інвестиційне співробітництво

2 хв читати
Україна і США обговорили перегляд Угоди про торговельно-інвестиційне співробітництво

Україна та Сполучені Штати під час 10-го засідання Українсько-американської ради з торгівлі та інвестицій обговорили подальші кроки з перегляду укладеної в 2008 році Угоди про торговельно-Інвестиційне співробітництво (TICA), повідомило Міністерство економіки за підсумками засідання, що відбулося 9 листопада.

"Україна і США обговорили подальші кроки з перегляду TICA. Українська сторона презентувала відповідні пропозиції", – зазначило міністерство в релізі в середу.

У засіданні взяли участь перший віце-прем'єр-міністр економіки Юлія Свириденко і торговий представник США Кетрін Тай. Також у засіданні брали участь заступник міністра економіки-торговий представник України Тарас Качка, заступник Торгового представника Д.Муллані, заступник міністра торгівлі Д. ДеФалько, в онлайн-форматі – президент Американської Торгової палати в Україні Андрій Гундер, президент Американсько-Української Ділової ради Морган Вільямс, Голова Держпродспоживслужби України Владислава Магалецька та інші представники України та США.

"Сполучені Штати Америки є надійним стратегічним партнером України, що надає нам підтримку у впровадженні економічних реформ, поліпшенні бізнес-клімату та зміцненні обороноздатності. Український уряд трансформує свою економічну політику з урахуванням екологічної модернізації та досягнення кліматичної нейтральності, що збігається з баченням США. Ми поділяємо прагнення до вирішення глобальних питань, таких як зміна клімату, декарбонізація економіки і забезпечення продовольчої безпеки", – цитує прес-служба Свириденко.

Також українська сторона торкнулася питання можливих шляхів нівелювання введених США обмежень щодо української сталеливарної продукції.

Щодо інтелектуальної власності сторони домовилися продовжити співпрацю над проектом робочого плану щодо поліпшення захисту прав власності. План, зокрема, визначає кроки, які Україна може зробити для демонстрації прогресу в ключових питаннях інтелектуальної власності, зазначило Мінекономіки.

Крім цього, делегації обговорили поточну роботу щодо поліпшення інвестиційного середовища в Україні.

"Обидві сторони відзначили важливість передбачуваності, прозорості та верховенства права для залучення іноземних інвестицій. Представники США закликали Україну ввести механізм перевірки інвестицій на основі кращого міжнародного досвіду і відзначили важливість належної практики корпоративного управління для залучення та утримання іноземних інвестицій", – зазначило Міністерство.

Сторони домовилися створити робочу групу з розвитку трудових відносин.

"Загалом сторони визнали прогрес, досягнутий у багатьох сферах, і домовилися продовжити роботу над розвитком взаємовигідного співробітництва", – підсумувало міністерство в релізі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄІБ готовий надати допомогу Україні в запуску програм соціального житла

ЄІБ розробляє для України програму енергоефективного відновлення житлового фонду бюджетом EUR230 млн

Держава має заохотити великі контейнерні лінії повернутися в порти Одещини - топменеджер "Інтерпайпу"

ArcelorMittal Construction інвестує EUR40 млн у виробництво будматеріалів у Києві

Autodesk знову відклала публікацію річного звіту через перевірку, акції дешевшають на 7,5%

Енергетична незалежність України є значним внеском у безпеку Європи  – президент Vorex

"Запоріжсталь" за 2 роки війни інвестувала в підтримку обладнання понад 1,2 млрд грн, на 2024 рік план - 1 млрд грн

Україна створює максимально сприятливий інвестиційний клімат для потенційних інвесторів

Шмигаль зустрівся з представниками американського бізнесу

Сума угоди з придбання Датагруп-Воля і lifecell у сумі з інвестиційними зобов'язаннями становитиме $1,5 млрд - Шелемба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА