14:18 18.02.2022

ЄІБ підтвердив готовність фінансувати раніше затверджені проєкти у Харкові

2 хв читати
ЄІБ підтвердив готовність фінансувати раніше затверджені проєкти у Харкові

Харківський міський голова Ігор Терехов у п'ятницю, 18 лютого, обговорив телефоном із главою представництва Європейського інвестиційного банку в Україні Жаном-Еріком де Загоном можливість фінансування та реалізації запланованих раніше проєктів, повідомила пресслужба Харківської міськради.

"У середньостроковій перспективі ці проєкти мають бути реалізовані. Ми готові до співпраці з Європейським інвестиційним банком, який вважаємо одним із найстабільніших своїх партнерів. Тому наші проєкти мають здійснюватись так, як ми й задумали", - сказав Терхов.

За його словами, місто готове до реалізації проєктів, раніше узгоджених з ЄІБ (продовження будівництва третьої лінії метрополітену, придбання тролейбусів, трамваїв та вагонів метрополітену, а також проєкт щодо підвищення рівня безпеки дорожнього руху).

Терехов зазначив, що наразі ситуація в Харкові стабільна, без панічних настроїв. "У звичайному режимі працюють дитсадки, школи, транспорт, виробництво. Курсують потяги, літають літаки, зокрема міжнародних авіакомпаній. Працюють супермаркети, заправки - жодних черг немає. Люди ходять у кіно, театри, зоопарк, живуть повноцінним життям. Спроб розкачати ситуацію не було - ми попередили, що суворо реагуватимемо на прояви сепаратизму. Гадаю, наші дипломати, міжнародні партнери врегулюють всі питання", - сказав мер.

Зі свого боку Жан-Ерік де Загон пообіцяв зробити все можливе для забезпечення своєчасного фінансування вже затверджених проєктів.

"Для мене важливо знати, що у Харкові все стабільно. Ніхто не знає, що буде завтра, але на сьогодні ми констатуємо, що все спокійно. Наступного тижня у мене запланована зустріч із Єврокомісією, а також із членами правління та кредитного комітету ЄІБ. Запевняю, що з нашого боку все так, як ми планували. Мій меседж харків'янам у тому, що ми зробимо все можливе, щоб фінансування за нашими проєктами було проведено вчасно", - сказав глава представництва ЄІБ в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОГТСУ у 2024 р. інвестує в розвиток газотранспортної системи 812,9 млн грн - регулятор

AHK Ukraine пропонує провести низку реформ для залучення іноземного бізнесу до процесу відбудови

KSG Agro шукає інвесторів для будівництва заводу за $8 млн із переробки матеріалів, що залишилися унаслідок руйнувань у Херсонській області

ЄБРР розгляне можливість спільного інвестування з UDF у майбутньому

Міжнародні інвестиції в Україну зросли до $1,2 млрд у 2023 році

Українці заробили $850 млн на інвестиціях у криптоактиви за 2023 р. - Chainalysis

Україна запускає механізм держпідтримки проєктів з великими інвестиціями - Свириденко

Інвестори зможуть одержати компенсацію за побудовані ними об'єкти інженерно-транспортної інфраструктури - Шмигаль

Державний департамент США та Німецький фонд Маршалла США створюють проєкт для сталого відновлення міст України

Компанія Univest інвестувала близько 300 млн грн у новий цех із випуску еко-упаковки в ІП "Фастіндастрі"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА