15:36 26.09.2022

Зеленський привітав створення Horizon Capital Growth Fund для інвестицій в Україну

2 хв читати
Зеленський привітав створення Horizon Capital Growth Fund для інвестицій в Україну

Президент України Володимир Зеленський привітав створення Horizon Capital Growth Fund IV для інвестицій в Україну та підтримки українських підприємців-візіонерів.

У своєму відеозверненні глава держави зазначив, що боротьба України за свою свободу відбувається не лише на передовій, стійкість українських Збройних сил дозволяє триматися й іншим фронтам, насамперед економічному.

"І це дуже хороший сигнал для економічного фронту, що такі респектабельні інвестиційні гравці підтримують нашу державу... Вдячний інвесторам Фонду Horizon Capital Growth Fund IV за увагу до України. І за розуміння того, що інвестувати в наших людей, ідеї та компанії українців краще саме зараз – у той час, коли інвестиції означають, що ви долучаєтеся до нашої перемоги. І ми в ній упевнені", - заявив Зеленський.

За словами президента, перше і головне, що Україна може привнести у глобальні економічні відносини, – це стабільність, зокрема, за рахунок своїх агросекторів, потенціалу виробництва, машинобудування, сировинного та газового секторів, видобутку корисних копалин, сектора чистої зеленої енергетики, який має найбільший у регіоні потенціал для зростання.

"Усе це - колосальні можливості, щоб гарантувати стабільність для Європи та всіх макрорегіонів поряд, для кожного партнера – продовольчу, економічну, енергетичну та соціальну... Ви зараз ніде у світі не знайдете таких можливостей, які є в Україні: люди, географія, доступ до ринків, ресурси, виробнича культура та постійний пошук нових ефективних рішень для того, щоб вистояти у протистоянні з Росією", - зазначив він.

"Усе це – шанси. Шанси, зокрема, для інвесторів, щоб примножити свої можливості", - додав Зеленський.

Він також зазначив, що Україна – це особливий потенціал, саме тому Росія розпочала війну. "Росія краще за багатьох у світі зрозуміла, що розвиток українського потенціалу може означати повне заміщення російської частини на європейському та світовому ринках", - сказав президент.

Зеленський подякував організаторам Horizon Capital Growth Fund IV за ініціативу створення такого фонду.

"Це дуже добрий початок. Я вірю, що ваш фонд - це старт, правильний старт правильних інвестицій саме зараз і саме в Україну. В країну, яка обов'язково здобуде історично найважливішу перемогу нашого часу", - резюмував глава держави.

Horizon Capital - провідна інвестиційна компанія в Центрально-Східній Європі, яка керує п'ятьма фондами прямих інвестицій з активами понад $1,1 млрд і має більше ніж 27-річний інвестиційний досвід у регіоні.

Компанія є активним інвестором та підтримує підприємців-візіонерів, які трансформують бізнесове середовище в Україні та регіоні. Як повідомляється в телеграм-каналі президента, на першому етапі запуску фонду було залучено $125 млн для їх підтримки.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна отримала EUR1,5 млрд від ЄС у рамках Ukraine Facility - прем'єр

Concorde Capital проведе масштабну реконструкцію автостанції "Київ"

Єрмак обговорив перспективи інвестування в Україну з делегацією міжнародної групи компаній CRH

ЄІБ готовий надати допомогу Україні в запуску програм соціального житла

ЄІБ розробляє для України програму енергоефективного відновлення житлового фонду бюджетом EUR230 млн

Держава має заохотити великі контейнерні лінії повернутися в порти Одещини - топменеджер "Інтерпайпу"

ArcelorMittal Construction інвестує EUR40 млн у виробництво будматеріалів у Києві

Autodesk знову відклала публікацію річного звіту через перевірку, акції дешевшають на 7,5%

Енергетична незалежність України є значним внеском у безпеку Європи  – президент Vorex

"Запоріжсталь" за 2 роки війни інвестувала в підтримку обладнання понад 1,2 млрд грн, на 2024 рік план - 1 млрд грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА