17:49 26.09.2022

IFC, ЄБРР та низка інших інвесторів візьмуть участь у фінансуванні нового українського фонду Horizon Capital Growth IV, який вже залучив $125 млн

2 хв читати
IFC, ЄБРР та низка інших інвесторів візьмуть участь у фінансуванні нового українського фонду Horizon Capital Growth IV, який вже залучив $125 млн

Представники IFC, ЄБРР, Deutsche Investitions und Entwicklungsgesells та низка інших міжнародних інвесторів підписали документ про участь у фінансуванні нового українського фонду Horizon Capital Growth IV, який уже залучив $125 млн для інвестицій в українські компанії.

Як повідомила пресслужба Офісу президента у понеділок, президент України Володимир Зеленський у режимі відеоконференції взяв участь у церемонії підписання документа в офісі Міжнародної фінансової корпорації у Лондоні за участю міжнародних інвесткомпаній.

Зазначається, що фонд Horizon Capital Growth Fund IV, L.P., до якого на першому етапі залучено $125 млн дол, підтримуватиме українських підприємців-візіонерів, які очолюють технологічні та експортоорієнтовані компанії, що швидко зростають.

"Це перший найбільший фонд для України, створений з 24 лютого, і перша така структура, яка підтримає нашу державу після набуття статусу кандидата в члени ЄС у червні поточного року. Решту коштів фонду – ще $125 млн – буде залучено найближчим часом", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що документ підписали, зокрема й засновник та головний виконавчий директор Horizon Capital Олена Кошарна, керуючий директор з прямих інвестицій та інвестфондів ЄБРР Хассан Ель Хатіб, голова ради директорів Deutsche Investitions und Entwicklungsgesells Роланд Сіллер, директор з питань приватного капіталу Яаап Рейкінг, голова ради директорів Швейцарського інвестфонду для ринків Йорг Фріден.

Також підписантами стали голова ради директорів Western NIS Enterprise Fund Денніс Джонсон, старший віцепрезидент з питань інноваційного фінансування The Rockefeller Foundation Марія Козлоскі та директор Міжнародної фінансової корпорації Махтар Діоп.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна отримала EUR1,5 млрд від ЄС у рамках Ukraine Facility - прем'єр

Concorde Capital проведе масштабну реконструкцію автостанції "Київ"

Єрмак обговорив перспективи інвестування в Україну з делегацією міжнародної групи компаній CRH

ЄІБ готовий надати допомогу Україні в запуску програм соціального житла

ЄІБ розробляє для України програму енергоефективного відновлення житлового фонду бюджетом EUR230 млн

Держава має заохотити великі контейнерні лінії повернутися в порти Одещини - топменеджер "Інтерпайпу"

ArcelorMittal Construction інвестує EUR40 млн у виробництво будматеріалів у Києві

Autodesk знову відклала публікацію річного звіту через перевірку, акції дешевшають на 7,5%

Енергетична незалежність України є значним внеском у безпеку Європи  – президент Vorex

"Запоріжсталь" за 2 роки війни інвестувала в підтримку обладнання понад 1,2 млрд грн, на 2024 рік план - 1 млрд грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА