14:08 11.04.2024

"Датагруп-Воля" протягом трьох років інвестує понад мільярд грн у розвиток GPON - Шелемба

2 хв читати
"Датагруп-Воля" протягом трьох років інвестує понад мільярд грн у розвиток GPON - Шелемба

Один із найбільших операторів фіксованого зв'язку та цифрових послуг "Датагруп-Воля" реалізовує масштабний проєкт із заміни протягом трьох років технології фіксованого інтернету DOCSIS (стандарт передавання даних телевізійним кабелем) на енергоефективну технологію GPON, повідомив CEO компанії Михайло Шелемба.

"Запустили масштабний проєкт GPON. Ми розуміємо, що найбільш енергонеефективною технологією на нашій мережі є DOCSIS. На неї припадає близько 40-45% мережі нашої компанії. Ми зробили пілотний проєкт із переходу на GPON... протестували різні види обладнання. І вже зараз ми запустили амбітну програму на більше ніж 1 млрд грн. Протягом наступних трьох років можна повністю замінити DOCSIS на GPON", - сказав він на щорічній конференції Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв'язку, - "Україна на зв'язку".

Шелемба уточнив агентству "Інтерфакс-Україна", що на технології GPON зараз працює близько 10% мереж компанії, а ще 50% - на технології FTTB.

"Ми хочемо повністю змінити. Спочатку DOCSIS, а потім також FTTB перевести на GPON. Це частина інвестиційної програми", - сказав він.

За словами CEO "Датагруп-Воля", це дасть змогу компанії збільшити швидкість подання інтернету, впровадити енергоефективну технологію і сучасні системи управління обладнанням.

Шелемба зазначив, що 2023-й для компанії був роком підвищення стійкості опорної інфраструктури. "Датагруп-Volia" на 30% збільшила кількість маршрутів, якими може передаватися трафік. Також, компанія інвестувала понад 130 млн грн у придбання акумуляторних батарей, додатково закупили 300 генераторів.

"Датагруп-Воля" - один із найбільших операторів фіксованого зв'язку та цифрових послуг. 96,13% акцій компанії "Датагруп-Volia" перебувають у власності фонду, яким керує Horizon Capital, ще 3,87% належать генеральному директору "Датагруп-Volia" Михайлу Шелембі.

Мережа компанії охоплює понад 4 млн українських домогосподарств України в більше ніж 100 містах і складається з понад 35 тис. км волоконно-оптичної інфраструктури. Компанія також пропонує своїм клієнтам широкий спектр додаткових послуг, включно з хмарними та кібербезпечними послугами для клієнтів B2B, а також рішеннями IoT і OTT для роздрібних клієнтів.

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна отримала EUR1,5 млрд від ЄС у рамках Ukraine Facility - прем'єр

Concorde Capital проведе масштабну реконструкцію автостанції "Київ"

Єрмак обговорив перспективи інвестування в Україну з делегацією міжнародної групи компаній CRH

ЄІБ готовий надати допомогу Україні в запуску програм соціального житла

ЄІБ розробляє для України програму енергоефективного відновлення житлового фонду бюджетом EUR230 млн

Держава має заохотити великі контейнерні лінії повернутися в порти Одещини - топменеджер "Інтерпайпу"

ArcelorMittal Construction інвестує EUR40 млн у виробництво будматеріалів у Києві

Autodesk знову відклала публікацію річного звіту через перевірку, акції дешевшають на 7,5%

Енергетична незалежність України є значним внеском у безпеку Європи  – президент Vorex

"Запоріжсталь" за 2 роки війни інвестувала в підтримку обладнання понад 1,2 млрд грн, на 2024 рік план - 1 млрд грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА