Інвестиції

Сума угоди з придбання Датагруп-Воля і lifecell у сумі з інвестиційними зобов'язаннями становитиме $1,5 млрд - Шелемба

Інвестиція інвесткомпанії NJJ, яка належить французькому мільярдеру Ксав'є Нелю, в "Датагруп-Воля-lifecell" становитиме $1,5 млрд - це сума угоди з придбання 100% активів компаній та інвестиційні зобов'язання на п'ять років.

"Для України, по суті, зараз вирішується питання $1,5 млрд інвестицій, які включають суму угоди та капітальні інвестиції, які буде зроблено в наступні п'ять років", - сказав CEO "Датагруп-Воля-lifecell" Михайло Шелемба агентству "Інтерфакс-Україна".

Він також зазначив, що створена після завершення угоди компанія "Датагруп-Воля-lifecell" планує брати участь в аукціонах на розподіл радіочастот мобільного радіозв'язку 2355-2395 МГц, 1935-1950/2125-2140 МГц і 2575-2610 МГц, які Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв'язку, може провести в серпні.

"Частоти - це основний актив для будь-якого мобільного оператора. У lifecell зараз достатньо частот, щоб надавати якісні послуги, але ми хочемо рости, й нам потрібно буде більше частот", - сказав Шелемба.

Він наголосив, що вихід на конкурс такого інвестора як NJJ "підвищить на порядок конкуренцію за частоти, завдяки чому держава зможе виручити більше коштів".

"А ми говоримо про десятки мільйонів доларів...", - уточнив Шелемба.

Раніше повідомлялося, що інвесткомпанія NJJ, яка належить французькому мільярдерові Ксав'є Нелю, після завершення угоди з придбання фіксованого телекомунікаційного оператора "Датагруп-Volia" і оператора мобільного зв'язку lifecell об'єднає їхні активи в єдину компанію, яка пропонуватиме клієнтам потрійний пакет послуг. Шелемба очолить об'єднану платформу "Датагруп-Volia-Lifecell". П'єр Данон, нинішній голова наглядової ради "Датагруп-Volia", також продовжить свою роботу на посаді голови наглядової ради об'єднаної структури.

Фіналізація угоди залежить від отримання остаточних регуляторних схвалень та інших умов закриття. Як відомо, Антимонопольний комітет виявив підстави для заборони на придбання DVL Telecom DVL Telecom, що входить до групи NJJ французького мільярдера Ксав'є Ньєля, контролю над групою "Лайфселл". На засіданні 7 березня АМКУ дозволив компанії DVL Telecom придбати контроль над компанією Datagroup Holding Limited ("Датагруп-Воля").

CFO Turkcell Каміль Кальйон (Kamil Kalyon) під час сесії запитань-відповідей з інвесторами на представленні фінансових результатів компанії за 2023 рік підтвердив, що суму угоди з NJJ на момент закриття угоди визначено в розмірі $525 млн, але остаточна сума підлягатиме коригуванню.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ