20:12 19.10.2017

Проголосована медреформа не передбачає співоплати за медпослуги

2 хв читати
Проголосована медреформа не передбачає співоплати за медпослуги

Проголосована в четвер медична реформа - законопроект про державні фінансові гарантії надання медичних послуг і лікарських засобів (№6327) - не передбачає співоплати за медпослуги, повідомив заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк.

"Системи співоплати в проголосованому законопроекті немає. Правило буде таким: якщо держава гарантує оплату послуги, то вона оплачує це повністю", - сказав він.

П.Ковтонюк зазначив, що держава оплачуватиме всі медичні послуги, за винятком тих, які щорічно визначатиме Кабінет Міністрів у рамках бюджетного процесу.

"Одразу скажу: там будуть послуги, які людина отримує без направлення лікаря, якщо вона сама хоче звернутися по медпослугу, якщо вона сама собі визначила її необхідність. Там будуть, наприклад, не критичні послуги, планова стоматологія, яка й сьогодні приватна. І Кабмін готуватиме цей пакет", - сказав він.

П.Ковтонюк наголосив, що перша програма медичної гарантії - перший пакет гарантованих послуг - буде розроблено у 2019 році на 2020 рік.

"У ньому будуть усі види послуг, які покриває держава на 100%, і буде негативний список. Яким він буде, дізнаємося в 2019 році", - сказав він.

Заступник міністра також зазначив, що у 2018 році зміни стосуватимуться первинної медичної допомоги, для якої вже складено перелік послуг, що входять до переліку обов'язків дільничного лікаря - терапевта, педіатра.

"Цей перелік увійде в документ під назвою "Порядок надання первинної медичної допомоги", проект якого розміщено на веб-сайті МОЗ. Скоро буде ухвалено", - сказав він.

Як повідомлялося, Верховна Рада в четвер підтримала у другому читанні та в цілому законопроект про державні фінансові гарантії надання медичних послуг і лікарських засобів (№6327), який дає старт медичній реформі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА