19:29 23.10.2017

Богомолець опублікувала на Facebook тарифи пілотного проекту з клініками АМНУ, а не тарифи на медпослуги

2 хв читати
Богомолець опублікувала на Facebook тарифи пілотного проекту з клініками АМНУ, а не тарифи на медпослуги

Опубліковані головою парламентського комітету з охорони здоров'я Ольгою Богомолець у соцмережі Facebook тарифи на медичні послуги - це тарифи пілотного проекту, запланованого з медичними установами системи Академії меднаук України (АМНУ), повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк.

"Опубліковані в інтернеті тарифи на медичні послуги - це тарифи пілотного проекту з клініками АМНУ. Ці рахунки медустанови АМНУ направлятимуть державі, щоб за конкретного пацієнта пройшла конкретна оплата за принципом "гроші йдуть за пацієнтом". Те, що ви бачите, це тарифи з пілотного проекту з інститутами АМНУ", - сказав він.

При цьому П.Ковтонюк зазначив, що "той, хто взяв перелік тарифів і виклав їх в Інтернет під виглядом того, що це тарифи для людей, просто збрехав".

"Це тарифи, які розроблені для пілотного проекту з інститутами Академії наук саме для того, щоб відпрацювати механізм, коли людина приходить, отримує медпослуги і нічого за них не платить", - сказав він.

П.Ковтонюк пояснив високі розцінки в опублікованих тарифах тим, що установи системи АМНУ - "це унікальні інститути, єдині на всю країну, де роблять рідкісні операції невеликій кількості людей".

"Клініки АМНУ в рамках цього проекту виставлятимуть тарифи державі, і не будуть нічого брати з пацієнта", - сказав заступник міністра.

"Сенс реформи полягає в тому, що на кожну послугу буде тариф. Ці тарифи потрібні для того, щоб вони були оплачені державою", - наголосив заступник міністра.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України затвердив запуск пілотного проекту зі зміни механізму фінансування надання медичної допомоги в окремих науково-дослідних установах Національної академії медичних наук з 1 липня.

Участь у проекті беруть Інститут кардіології ім. Академіка Стражеска, Інститут серцево-судинної хірургії ім. М.Амосова, Інститут хірургії та трансплантології ім. Шалімова, а також Інститут нейрохірургії імені академіка Ромоданова.

На реалізацію проекту в державному бюджеті 2017 року передбачено 200 млн грн.

Як повідомлялося, Верховна Рада в четвер підтримала у другому читанні та в цілому законопроект про державні фінансові гарантії надання медичних послуг і лікарських засобів (№6327), що дає старт медичній реформі, зокрема, змінам у системі фінансування медичних послуг.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

Лікарня "Охматдит" увійде до ПМГ із 2025 року

Інститут ім. Філатова продовжить розвивати використання ШІ для діагностики очних хвороб

Попит на неврологічні препарати з початку року суттєво зростає - експерт

Фармроздріб у 2024 р. підхопив минулорічний тренд зростання частки дієтичних добавок і ВТМ аптечних мереж - експерт

Актуальні тенденції попиту на фармринку відображають зміни потреб населення через війну - думка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА