16:30 04.01.2018

Діагноз "гепатит А" підтверджено в 16 дорослих і однієї дитини, які перебувають у лікарнях Миколаєва

2 хв читати
Діагноз "гепатит А" підтверджено в 16 дорослих і однієї дитини, які перебувають у лікарнях Миколаєва

У Миколаєві 33 людей потрапили до лікувальних закладів із підозрою на гепатит А, у 16 з них цей діагноз підтверджено, повідомляє Миколаївська облдержадміністрація.

"Наразі відомо про 33 осіб, які потрапили до спеціалізованого лікувального закладу з підозрою на захворювання, з них у 16 підтверджено діагноз "гепатит А". Із шістьох дітей, які потрапили до дитячої лікарні з підозрою на захворювання, діагноз підтверджено лише в одного пацієнта", - такі дані було озвучено в четвер на нараді в ОДА.

Радник голови ОДА Євген Шевченко разом із керівником обласного управління охорони здоров'я Павлом Георгієвим відвідали, зокрема, дитячу інфекційну лікарню, керівництво якої запевнило, що приміщень для розміщення хворих наразі достатньо, медичних препаратів вистачає.

Водночас у Головному управлінні Нацполіції України в Миколаївській області повідомили, що проводять розслідування за фактом масового захворювання громадян на гепатит А у Миколаєві. Слідчі органи проводять досудове розслідування, призначено низку експертиз, за результатами яких буде ухвалено відповідне процесуальне рішення.

Як повідомляє поліція Миколаївської області у Facebook, відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч. 3 ст. 130 Кримінального кодексу України "Зараження вірусом імунодефіциту людини або іншою невиліковною інфекційною хворобою". Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на термін від трьох до восьми років.

Як повідомлялося, в Миколаєві з 3 грудня 2017 року зафіксовано 37 випадків захворювання на вірусний гепатит А, ймовірною причиною такої кількості захворілих може бути вода з пунктів доочистки та розливу.

"У Заводському районі з 3 грудня 2017 року почали реєструвати випадки захворювання на вірусний гепатит А. Перший житель Миколаєва захворів 27 листопада, а звернувся до лікарів лише за кілька днів. Поступово кількість хворих зростала, масові звернення жителів міста почали реєструвати лише з 28 грудня 2017 року. (...) Станом на 2 січня у Заводському районі зареєстровано 27 випадків захворювання, зокрема чотирьох дітей. На сьогодні є вже 37 випадків, п’ять з яких - в Інгульському районі", - цитував відділ інформаційного забезпечення міськради заступника головного санітарного лікаря області Олександра Ігнатенка.

Уже відібрано зразки води в тих точках продажу, про які повідомили хворі, дослідження проведуть у вірусологічній лабораторії в Миколаєві й паралельно - в референс-лабораторії Одеси.

У Миколаєві функціонують близько 120 пунктів доочистки та розливу води, які ніхто не перевіряє через мораторій на перевірки бізнесу.

Ухвалено рішення провести позачергову перевірку всіх пунктів доочистки та розливу, що діють у місті. Крім того, вирішено з 3 січня тимчасово заборонити діяльність семи пунктів розливу доочищеної води.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна залучить додатково EUR100 млн від Ради Європи для відновлення медицини - Шмигаль

Рада ухвалила в цілому закон щодо наглядових рад медзакладів

БФ "Центр порятунку життя" за підтримки "Ескулаб" побудує в Києві центр реабілітації TYTANOVI

МОЗ у 2023 р. скоротило кількість закуплених за механізмом ДКД ліків - "Санофі"

В Охтирці відкрили збірно-модульну конструкцію для розміщення бригад швидкої допомоги

Майже 11,2 тис. генераторів встановлено в українських клініках - МОЗ

НСЗУ законтрактувала на проведення хіміотерапії в межах ПМГ 97 медзакладів на 2,41 млрд грн

Медзаклади отримають іще 52 потужні генератори для роботи на випадок відключень електроенергії

На відновлення зруйнованої агресором медичної інфраструктури в Україні потрібно щонайменше $14,2 млрд

Співзасновник медлабораторії "Ескулаб" заявляє про ризики зупинки роботи мережі, невиплати зарплати і податків через спробу рейдерського захоплення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА